KOŠARKANBA

Dončić brutalan, ali Finiks vodi 1-0 VIDEO

Finiks Sansi poveli su protiv Dalas Meveriksa 1-0 u drugom krugu plej-ofa Zapadne konferencije slavivši rezultatom 121:114.

Finiks su do pobjede vodili Deandre Ejton sa 25 poena uz osam skokova i Devin Booker sa 23 poena, 9 skokova i 8 asistencija. Kris Pol je ubacio 19 poena, Kameron Džonson 17, a Majkal Bridžis 13 uz 7 skokova.

Na drugoj strani je briljirao Luka Dončić koji je ubacio 45 poena uz 12 skokova i 8 asistencija, ali nije imao raspoloženih saigrača. Maksi Kleber je postigao 19 poena, Dorijan Fini-Smit 15, a Džejlen Branson 13.

Sansi su otvorili utakmicu sa 9:0 i nisu ispuštali prednost do kraja meča. Šutirali su 50,5 odsto iz igre i dominirali protiv Mevsa u skoku (51-36) za desetu uzastopnu pobedu nad timom iz Teksasa.

Finiks je tek u finišu malo popustio sa pritiskom pa je Dalas rezultatski ublažio poraz, ali su Sansi sve vrijeme izgledali kao tim koji je dominirao u regularnom dijelu sezone sa 64 pobede.

– Neće uvijek biti lijepo. Igrali smo dobro veći dio utakmice. Pogledaćemo snimak sutra i vidjeti šta moramo da promijenimo u drugoj utakmici – rekao je plej Sansa Kris Pol.

S druge strane, Dončić je bio izuzetno “naoštren” u prvoj Dalasovoj utakmici u drugoj rundi plej-ofa poslije četiri godine, ali osim Maksija Klebera, nije imao potrebnu podršku saigrača.

– Maksi i Luka su nas održavali u životu u prvom poluvremenu. Lako je moglo da bude -39, ali Maksi i LD su bili odlični. Luka je bio dobar i u drugom poluvremenu. Potrebno nam je da se još neko uključi – rekao je trener Dalasa Džejson Kid.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button