EVROPSKE LIGEFUDBAL

Mitrović živa legenda kluba starog 143 godine VIDEO

Aleksandar Mitrović ima samo 27 godina, ali je već postao živa legenda Fulama, londonskog kluba osnovanog prije 143 godine.

Mitrović je ove sezone “zapalio” Čempionšip postavivši novi rekord takmičenja sa 43 gola u sezoni od 45 utakmica. Srbin je postizao bukvalno gol po meču u najjačoj drugoj ligi na svijetu. Pritom je imao i sedam asistencija što znači da je direktno učestvovao u čak 50 golova svog tima.

Spektakularnu sezonu začinio je sa dva gola u pobjedi nad Lutonom u posljednjem meču na domaćem terenu, uključujući posljednji gol na meču za konačnih 7:0 i obaranje rekorda, nakon čega su tribine Krejven Kotidža eksplodirale.

Svi navijači na stadionu izgrađenom 1896. godine naklonio se srpskom fudbaleru koji je najzaslužniji za “titulu” Fulama u Čempionšipu i direktan plasman u Premijer ligu.

– Nisam razmišljao o rekordu, ali kako sam mu se približavao, svi su počeli da pričaju. Tako da, naravno da sam želeo da ga oborim. Danas se desilo. To je nešto posebno. Rekord u poslednjem minutu. Ostvarili smo veliku pobedu. Mislim da smo završili sezonu kao u snovima, onako kako smo želeli – pobedom kod kuće, pred našim navijačima, još sam oborio i rekord, tako da je sve bilo savršeno – rekao je Mitrović.

Fulam će sezonu da završi 7. maja u Šefildu protiv Junajteda.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button