EUROKUPOVIFUDBAL

Klop: Bilo je kao sa Barselonom!

Fudbaleri Liverpula su pobjedom nad Viljarealom 3:2 u Španiji, ukupnim rezultatom 5:2, izborili plasman u svoje deseto finale Lige šampiona.

Oni će 28. maja u Parizu igrati protiv boljeg iz dvomeča Reala i Mančester sitija, čiji se revanš meč od 21 čas igra u Madridu. Klopova mašinerija je nastavila sa sjajnim rezultatima ove sezone, san o osvajanju sva četiri trofeja još je živ za “crvene”.

Ovaj susret, u kojem je Viljareal na poluvremenu vodio sa 2:0 i tako anulirao prednost Engleza iz prvog susreta na Enfildu, podsjetio je na neke ranije podvige Liverpula sa Klopom.

Prije svega na polufinale sa Barselonom 2019. kada su gubili sa 3:0, pa na kraju stigli do trijumfa.

Klopu će to biti četvrto finale elitnog takmičenja i normalno je što je poslije pobjede bio veoma srećan.

– Oduševljen sam. Osjećaj je kao da mi je prvo finale. Ovo je najbolje takmičenje na svijetu, obožavam ga i sviđa mi se i to što je Viljareal uradio ovdje, uključujući i publiku u sve to. Mel je na poluvremenu bio takav kakav je, cijeli svijet je gledao i očekivao da bude 3:0. Ali kad smo prvi put uspjeli da ih probijemo i uđemo u taj međuprostor, znao sam da imamo šansu. Ne volim da poredim stvari, ali da, to je podsjetilo na taj meč sa Barselonom i još neke utakmice – kaže Klop.

Nevjerovatna stvar je da će Liverpul ove sezone odigrati maksimalan broj utakmica u kalendaru, a na pitanje šta je igračima rekao u poluvremenu, samo se nasmijao.

– Šta sam im rekao na poluvremenu? Igrajte bolje nego u prvom! Morali smo da ostanemo mirni. Šta sad da kažem? Imamo samo jednu šansu da pobijedimo u finalu. Odigrali smo tako mnogo mečeva, tri takmičenja i još sve nije gotovo. Znam te priče, u prvom poluvremenu bi bili mnogi srećni da dobijemo udarac. Teško je stići do tri finala, ali uspjeli smo – dodao je Klop.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: guns for sale
  2. Povratni ping: 호두코믹스
Back to top button