EVROPSKE LIGEFUDBAL

Ter Štegenu treba odmor, neće na gol “pancera” ovog ljeta

Golman Barselone Mark ter Štegen neće ni ovoga ljeta nastupati za reprezentaciju Njemačke u mečevima Lige nacija.

Vijest je objavio Fudbalski savez Njemačke koji je potvrdio da je sa Ter Štegenom postignut dogovor o kraćoj jletnjoj pauzi kada su u pitanju mečevi za državni tim.

Hansi Flik tako neće na raspolaganju imati Ter Štegena za mečeve protiv Italije, Engleske i Mađarske koji reprezentaciju očekuju u junu mesecu.

– Mark i ja smo razgovarali o njegovoj ličnoj situaciji sa reprezentacijom i Barselonom. On je jedan od najboljih golmana na svijetu, ali zbog povreda nije imao vremena za odmor u proteklim godinama. Uzeli smo u obzir i činjenicu da se Svjetsko prvenstvo igra tek u novembru i složili smo se da je sada dobro vrijeme da napravi pauzu – potvrdio je Flik.

Ter Štegen ni ptošle godne nije bio na raspolaganju “pancerima” jer je otvoreno rekao da mu se ne sjedi na klupi dok Manuel Nojer brani.

– Uvijek mi je zadovoljstvo da igram za reprezentaciju, ali nakon nekoliko intenzivih sezona zaista mi je potreban odmor i srećan sam što je selektor to razumio – poručio je Ter Štegen. koji je ove sezone za Barsleonu na terenu proveo 4.200 minuta, odigravši 46 utakmica u svim takmičenjima.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 티비위키
  2. Povratni ping: Booth builder Bangkok
Back to top button