FUDBALREGION

Milan Stegnjaić za SNM: Velika je čast i odgovornost voditi Zvezdu, Kahvić i Teodorović dali su veliki doprinos osvajanju titule

Omladinci Crvene zvezde minulog vikenda osvojili su treću uzastopnu šampionsku titulu, pošto dva kola prije kraja imaju sedam bodova više u odnosu na Partizan. Izabranici Milana Stegnjajića odigrali su u nedelju neriješeno 2:2 protiv Mladosti u Lučanima, što im je bilo sasvim dovoljno da odu na nedostižnu prednost u odnosu na večitog rivala u Omladinskoj ligi Srbije.

Stegnjajić je tokom sezone preuzeo ekipu od Marka Neđića i uspio da je odvede do konačnog cilja, a to je osvajanje trećeg uzastopnog trofeja u omladinskoj konkurenciji.

– Na zimu sam dobio povjerenje da preuzmem omladince Crvene zvezde. Odlična stvar za mene, velika je to čast, ali i odgvornost. Tako sam i pristupio poslu. Ekipa je dosta izmijenjena u odnosu na jesen. Imali smo dosta kadrovskih problema tokom samih priprema, ali i cijele polusezone. U nekim momentima smo na terenu izgledali jako dobro, nekad to nije bilo tako. Na kraju smo uspjeli da osvojimo titulu. Neka naša serija od šest, sedam uzastopnih pobjeda je bila ta razlika koju Partizan nije uspio da stigne. Generalno smo zadovoljni. Mislim da smo mogli i bolje na nekim utakmicama, ali neke igrače smo izgurali, istrpili…neke nismo, ima tu i pozitivnih stvari, ali i onih koje trebamo popraviti, realno sagledava stvari na početku razgovora za SNM, trener crveno-bijelih omladinaca Milan Stegnjaić.

Među glavnim protagonistima na terenu u crveno-bijelom dresu bila su dvojica momaka iz Republike Srpske, Aleksandar Kahvić i Danilo Teodorović.

– Mi treneri ne volimo da pričamo o pojedincima, ali napraviću izuzetak za vaš portal, odnosno za naše navijače u Republici Srpskoj. Sale Kahvić i Danilo Teodorović su pogodili u Lučanima. Kahvić je već duže vrijeme u klubu, reprezentativac BiH. Dominantan je igrač, dosta snažan. Klub dosta ulaže u njegov razvoj. Trudimo se da ispravimo neke stvari koje su za popraviti, da napreduje i da sutra bude ozbiljan seniorski igrač. Ima tek 18 godina i zadovoljan sam kako se razvija, kako ide njegov razvojni put. Nadam se da će biti ozbiljan igrač. Sad za koji nivo, to zavisi samo od njega. Što se tiče Danila Teodorovića, došao je na zimu kod nas. Ima 20 godina. Jako dobro je odradio pripreme, nametnuo se i u prvenstvu. U jednom momentu ga je stigao i umor, međutim ponovo se podigao sad, pred kraj prvenstva. Riječ je o kvalitetnom, zanimljivom igraču, lijepo izgleda na terenu. Samo je šteta što nije prije došao u Zvezdu. Da je došao tri, četiri godine ranije, lakše bi ga nadogradili, bio bi kompletniji igrač. Sigurno će u budućnosti da živi od fudbala i da napravi jednu lijepu karijeru, što mu od srca želim, kao i Kahviću.

Šampionski tim Zvezde pun je talentovanih igrača, a već iz kadetske ekipe dosta njih kuca na vrata omladinaca.

– Ekipa posjeduje veliki kvalitet i potencijal i to je sasvim normalno kada je u pitanju Crvena zvezda. Talenat i potencijal koji oni imaju moraju da razvijaju, prije svega kroz trening da bi se došlo do kvaliteta. Tako smo i radili i edukovali sve te momke. Pripremamo ih za seniorski fudbal, jer većina ih od juna stiče tu mogućnost. Što se tiče kadetske ekipe, jako su talentovani. Imatu dosta reprezentativaca, blizu su i oni da osvoje titulu svom uzrastu. Oni će slijedeće sezone da čine gro omladinskog tima i sa njima isto treba dosta raditi da bi od njih napravili kvalitetne igrače za seniorski tim, objašnjava Stegnjaić.

Crveno-bijeli će zahvaljujući novom uspjehu ponovo biti u prilici da nastupaju u omladinskoj Ligi šampiona, a od seniorskog tima će zavisiti kakav će put imati kroz elitno takmičenje.

– Svakako smo izborili Ligu šampiona. Nadam se da će i naš prvi tim izboriti grupnu fazu, pa ćemo i mi uz njih igrati sa najboljim evropskim ekipama. Vidjećemo. Što se očekivanja tiče. Ljudi iz kluba će da odluče ko će i na koji način da igra za tu ekipu, odnosno ko će da ih predvodi na jesen. Kada oni to odrade, onda se može više pričati o očekivanjima od Lige šampiona. Zvezda će kao klub, sigurno se truditi da promoviše mlade igrače i da bude konkurentna u svakoj utakmici, zaključio je šef steuke šampionske ekipe omladinaca Crvene zvezde Milan Stegnjaić za naš portal.

Šampioni Srbije u omladinskoj konkurenciji su: Stefan Marinković, Bogdan Marinković, Nikola Borjan, Jovan Miladinović, Ognjen Mimović, Vladislav Goldin, Kosta Nedeljokvić, Andrej Đurić, Stefan Leković, Aleksandar Đermanović, Stefan Melentijević, Pavle Bjelanović, Aleksej Vukičević, Viktor Radojević, Bratislav Marić, Aleksa Ilić, Nikola Stanković, Luka Lečić, Marko Stojanović, Uroš Branković, Marko Ćurić, Nemanja Vidojević, Lazar Đurić, Jovan Šljivić, Mihajlo Milosavić, Pavle Ognjenović, Mlađan Ivanković, Andrija Radulović, Stefan Pirgić, Mirko Nikolašević, Mateja Bojović, Luka Bošković, Ivan Nikčević, Boris Matić, Jovan Mijatović, Marko Lazetić, Aleksandar Kahvić, Danilo Teodorović, Marko Janković i Davor Rakić.

Stručni štab Milana Stegnjajića čine Nemanja Jokić, Vladimir Kovačević, Nemanja Supić, Srđan Ivović i Boris Brkić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 티비위키
Back to top button