EVROPAKOŠARKA

„Efes ima petoricu igrača, Micićev šut nije bio težak“

Košarkaš Promiteasa i učesnik Fajnal-fora sa Olimpijakosom 2015. i 2017. Dimitris Agravanis smatra da je tim iz Pireja propustio veliku šansu da se plasira u finale završnog turnira Evrolige u Beogradu.

Branilac titule Anadolu Efes pobijedio je crveno-bele 77:74, a presudna je bila trojka Vasilija Micića u poslednjoj sekundi.

– Mislim da Olimpijakos nije mogao da naleti na lošiji Efes. Turski tim zapravo ima petoricu igrača, Micića, Larkina, Brajanta, Danstona i Plajsa ili Singltona, budući da je Boboa povređen, a Simon van ekipe. Larkin i Micić su zajedno imali dobru noć. Vjerujem da je jako važno iskustvo, Efes ima vrlo iskusne igrače koji su učestvovali na završnim turnirima, dok je Olimpijakos imao trojicu. I Slukas i Papanikolau i Mekisik nisu bili na očekivanom nivou i, po mom mišljenju, morali su da se bore više nego što su se borili, jer prva dvojica imaju mnogo iskustva – rekao je Agravanis.

Iskusni košarkaš prokomentarisao je i odlučujuću trojku Micića.

– Micić je pogodio šut koji se javnosti možda čini teškim, ali uopšte nije težak. Micić je imao ‘mis meč’ protiv Vezenkova jer ima sposobnost da dribla kako hoće i pripremiti šut. Takvi igrači odrađuju poseban individualni trening za posljednji šut – naglasio je Agravanis.

Finalni duel između Anadolu Efesa i Real Madirda na programu je u subotu u 19 časova u „Štark areni“.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button