KOŠARKANBA

Jokić ne brine zbog odlaska Konelija

Košarkaš Denvera Nikola Jokić nije zabrinut zbog odlaska Tima Konelija, predsjednika košarkaških operacija te ekipe. Čelnici Nagetsa su u prethodnom periodu bili u konstatnom kontaktu sa uzastopnim MVP-jem NBA lige, koji ostaje zadovoljan pravcem u kojem se tim kreće i nakon odlaska Konelia koji je postao novi visokopozicionirani član Minesota Timbervulvsa.

Telefonski razgovori su vođeni između dvije strane u kojim se diskutovalo o odlasku Konelija, prenosi “Denver Post”. Srećom po Nagetse, za Jokića to ne predstavlja problem. Srpski centar će u bliskoj budućnosti potpisati maksimalni, petogodišnji ugovor vrijedan 254 miliona dolara i na taj način se obavezati na vijernost timu iz Kolorada do kraja sezone 2027/28.

Kada je u pitanju Koneli, on je u Nagetse došao 2013. godine i bio je jedan od ključnih ljudi u izgrađivanju tima koji gledamo danas.

Američki stručnjak je bio jedan od bitnijih faktora 2014. godine kada je Denver birao Nikolu Jokića sa 41. pikom, a draftovao je i Džamala Mareja 2016, odnosno Majkla Portera 2018. godine. Sa srpskim centrom je imao bliske odnose, a organizovao je i nedavni put u Sombor kada je Jokiću uručen MVP trofej.

Očekuje se da ga na mestu predsjednika košarkaških operacija zamijeni dosadašnji generalni menadžer Kelvin But, ali ništa još nije odlučeno.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button