KOŠARKAREGION

Partizan dovodi talentovanog Nijemca iz Hamburga

Kako piše njemački portal Abendblat, plejmejker Hamburga Justus Holac bi mogao da postane novi igrač beogradskog Partizana. Radi se o igraču koji ima 21 godinu, a već je debitovao za njemački nacionalni tim.

Kako piše novinar portala Abendblat Rupert Fabig Partizan je u pol poziciji kada se radi o trci za potpisom Justusa Holaca. Uz Partizan još neki timovi iz Španije su opcija za ovog talentovanog pleja.

Justus ima tek 21 godinu, visok je 191 centimetar i do sada je veći dio karijere proveo u Hamburgu gdje je i rođen. Bio je pozajmljen nekoliko sezona niželigaškom Vedelu, da bi u sezoni 2020/21. zablistao u dresu Tauersa sa kojima je Partizan igrao u Evrokupu.

U tom takmičenju je prosječno igrao 20 minuta i bilježio osam poena i četiri asistencije. Za igrača od 21 godine pokazao je veliku zrelost i pouzdanost, a takođe je dovoljno reći da u Njemačkoj tako mladi igrači ne dobijaju često toliku šansu pa je već jasno da se radi o velikom talentu. Za aktuelnu sezonu on je proglašen za najboljeg mladog igrača Bundeslige.

Holac bi trebalo da bude na Draftu ove godine jer je prošle svoje ime povukao sa liste, a treba ga očekivati i u dresu njemačke reprezentacije za koju je već zaigrao 2021. godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: พรมรถ
Back to top button