EVROPSKE LIGEFUDBAL

Da li je Benzema zamjerio izdaju Mbapeu? Čini se da nije VIDEO

U trenutku kada je Kilijan Mbape odlučio da ne pojača Real Madrida, jedan od onih koji mu je zamjerio jeste napadač „kraljeva“ Karim Benzema, pa je zato dugo čekan njihov susret na okupljanju reprezentacije Francuske.

Benzema je poslije Mbapeove odluke da ostaje u PSŽ-u objavio fotografiju legendarnog repera Tupala Šakura, čiji je veliki obožavalac, a u pozadini se vidi čovjek za kojeg se smatra da je izdao Tupaka te da je zbog njega ubijen prije 26 godina. Mnogi su zaključili da je to poruka mladom saigraču iz reprezentacije, ali se Benzema brzo ogradio od toga.

– Fotografija nije usmjerena protiv Mbapea. Objavio sam je jer volim Real Madrid, najveći klub na svijetu. Ništa drugo, nikakve izdaje ili slično. Ako pogleda moj Instagram, vidjećete da sam objavio mnogo Tupakovih fotografija, koga obožavam. Ne bih objavio fotografiju kako bih poslao poruku. Kada bih imao nekome nešto da kažem, učinio bih to lično – rekao je Benzema.

On tim riječima nije uvjerio sve u svoju istinu pa su mnogi čekali okupljanje francuske reprezentacije da vide njegovu prvu reakciju kad ugleda Mbapea, koga je i sam nagovarao da mu se pridruži u Realu.

Dio okupljanja francuske reprezentacije prošao je u pozdravima i čestitanju Benzemi na osvojenoj tituli u Ligi šampiona. Čestitao mu je i Mbape, srdačno i sa zagrljajem i čini se da nema nikakvih problema između njih.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button