EVROPSKE LIGEFUDBAL

Kajt uplovio u trenerske vode

Zanimljiva vijest stiže nam iz Holandije. Nekadašnji fudbaler Liverpula Dirk Kajt predstavljen je kao novi trener ADO Den Haga.

Biće ovo prvi ozbiljniji izazov u novoj Kajtovoj karijeri, s obzirom na to da dosad nije imao priliku da samostalno vodi seniorski tim. Kada je prije četiri godine okačio kopačke o klin, radio je jednu sezonu kao pomoćnik u holandskom trećeligašu Kuik Bojs, a potom još jednu sezonu vodio Fajenordov tim do 19 godina.

– Vrlo sam srećan što sam dobio ovu priliku kao trener. Vrlo brzo po završetku igračke karijere imao sam ambiciju da postanem trener. Ulagao sam upravo u to prethodnih godina. Sada se prilika ukazala sama. Vrlo se radujem vremenima koja dolaze i nadam se da će za ADO Den Hag biti uspješna. Pozitivna sam osoba, tako da imam vjeru u to, rekao je Kajt na promociji i dodao:

– To je ozbiljan cilj, ali mi se sviđa. ADO je uspavani velikan, zaista mi se sviđa što tamo počinjem i što ću moći da se razvijam kao trener. Ogroman je izazov vratiti ADO tamo gde mu je mesto – u Erediviziju, zaključio je Holanđanin.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button