BIHFUDBAL

Zeljković potvrdio: Širi se Prva liga i formira jedinstven drugi rang takmičenja

Prvi čovjek Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković potvrdio je da će na sjednici Izvršnog odbora biti razmatrana reorganizacija sistema takmičenja pod okriljem “kuće fudbala” u Banjaluci.

Dodao je da je vrlo moguže da će se elita Srpske od predstojeće sezone brojati 18 umjesto 16 klubovam, te da će biti formirana jednstvena Druga liga.

– Na Izvršnom odboru izaći će se sa predlogom da već od naredne, sezone 2022/23. Prva liga Republike Srpske broji 18 članova, ali i da druga lige RS bude jedinstvena. Naime, od dvije sadašnje grupe drugih liga, zapad i istok bila bi napravljena jedna liga sa 18 članova. Prednost da ostanu u ovom rangu takmičenja dobiće oni klubovi, koji su to ostvarili plasmanom na tabeli, ali i oni koji imaju bolje uslove za takmičenje. Ove dvije, lige, prva i druga, ostale bi pod ingerencijama FS RS, a trećeligaši (četiri grupe) bi se vratili pod okrilje područnih fudbalskih saveza. Vjerujem da će ovaj prijedlog proći i da će se pokazati kao pun pogodak. Takav je slučaj bio i sa Prvom ligom, koja je sa 16 klubova dobila na zanimljivosti, a vjerujem da će se u narednim sezonama i kvalitet, kao i infrastruktura značajno popraviti – rekao je Zeljković.

Sjenica Izvršnog odbora biće održana iduće sedmice, a tada će biti poznato i koji klub će pored Borca i Leotara igrati u Premijer ligi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: hk guns
Back to top button