EVROPSKE LIGEFUDBAL

PREPLAĆENI Igrači Barse značajno više zarađuju od Realovih i Bajernovih

Fudbaleri Barselone imaju gotovo duplo veće plate od igrača Bajerna, a značajno više zarađuju i od kolega iz madridskog Reala, potvrdio je direktor kluba sa “Kamp Nou” stadiona Eduard Romeu.

U četvrtak se pojavila informacija da katalonski gigant Đeraru Pikeu duguje 50 miliona evra, a Romeu je pričao i o ugovorima veterana u ekipi.

– Mateu Alemani je napravio sjajan posao. Naše plate iznose 560 miliona evra. To je duplo više od Bajerna – oni imaju 300 miliona evra, dok Real Madrid ima 400 miliona eura. Dogovaraćemo se sa svakim igračem pojedinačno – rekao je Romeu i nastavio:

– Situacija sa veteranima u timu razvijaće se u skladu sa interesima kluba. Prije svega, razgovaraćemo sa igračima koji imaju najveće ugovore. Odluka o odlasku je na igraču. Oni imaju ugovore koje je neko potpisao za njih. Radi se o tome da neko stavi ruku u džep. Ne postoji ništa slično tome.

Direktor Barselone je naglasio da klupska politika mora da se mijenja.

– Neke stvari ne možemo sebi da priuštimo. Fudbaleri nisu nikoga prevarili, a Barsa je ispoštovala uslove njihovih ugovora. Sada moramo da pregovaramo sa njima – kaže Romeu.

Mediji su ranije pisali da Barselona planira da smanji plate za 50 odsto gotovo svim igračima, osim onima koji su došli prošle zime ili su nedavno produžili ugovore.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button