FUDBAL

Reprezentativac Brazila jedva spasio živu glavu, pokušali da ga opljačkaju ispalivši bar 20 metaka

Lijevi bek Totenhema i reprezentacije Brazila Emerson Rojal, doživeo je pokušaj pljačke uz razmjenu vatre u gradu Amerikana u Sao Paulu.

Njegov agent Emerson Zula iznio je detalje kompletne situacije.

– Nakon što je napustio objekat u kojem se provodio, policajac u civilu koji ga je prepoznao, zatražio je da se slika s njim i ponudio mu da ga odveze do auta. Tada je Rojal napadnut, pod prijetnjom pištolja, gdje je lopov tražio sat i druge lične predmete – rekao je Zula, dodavši:

– Kada je lopov primjetio policajca u civilu, počela je velika pucnjava, krenuli smo da bježimo, a izgleda da me je Rojal povukao kako bi mi pomogao. Ne sjećam se dobro, sve se to desilo jako brzo i adrenalin je bio jako visok.

Na sreću, Emerson nije povrijeđen, a kriminalac je u vatrenom obračunu upucan u leđa i završio je u bolnici, a sada će se suočiti sa zakonom. Prema svjedočenju očevidaca, ispaljeno je barem 20 metaka.

Emerson je u Brazilu igrao za Ponte Pretu i Atletiko MG, a u Evropi za Betis, Barselonu i trenutno nastupa za Totenham. Za Brazil je 2019. debitovao i odigrao je šest utakmica.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button