EVROPSKE LIGEFUDBALTRANSFERI

“DA SE NE LAŽEMO” Mane zbog više love ide u Bajern

Domino efekat. Sa sjajnim napadačima u centralnoj ulozi. Robert Levandovski želi u Barselonu, a Sadio Mane – koga su takođe htjeli Katalonci, samo nemaju da plate ni kurir službu, kamoli fudbalera top klase – u Bajern. I to po svaku cijenu, bez obzira na posljednje objave.

Čak ni posle het-trika u dresu reprezentacije Senegala protiv Benina (3:1) kad je rekao da je njegova prethodna izjava pogrešno protumačena malo je onih koji mu stvarno vjeruju. Štaviše, prve riječi izgovorene po okončanju sezone, kojima najavljuje transfer, kako bi ispunio većinsku želju naroda u otadžbini koji mahom zahtijeva da napusti Enfild, ražestile su navijače Crvenih. I neke bivše igrače.

Iako nije bio ni izbliza uticajan kao Sadio, Hose Enrike – igrao za Liverpul od 2011. do 2016. godine – smatra da se iza svega krije novac kao motiv. A ne udovoljavanje afričkim ljubiteljima fudbala.

– Ovo je najgori izgovor koji sam čuo od bilo kog igrača kad želi da napusti klub. Mane jeste i ostaće legenda Liverpula, ali Sadio, molim te, želiš da odeš zato što te na drugom mjestu plaćaju više nego ovdje. Što je pošteno, ali nije u redu da miješaš narod Senegala u ovu priču – istakao je Enrike.

I djeluje da je u pravu. U Engleskoj Sadio Mane zarađuje neto oko 2.500.000 evra. Bajernu mu nudi 20.000.000 bruto, što je tek za nijansu više od 10.000.000 evra kad se odbiju porezi u dorinosi. Četiri puta više nego na Enfildu. Ko da mu zamjeri? Plus, šansa da osvaja titule, jer velikan iz Minhena nema konkurenciju u Njemačkoj. Mada, Liverpul je u posljednjih pet sezona triput igrao finale Lige šampiona i sa te sportske strane dilema je šta je bolje.

– Smatram da Mane nije Liverpulov najbolji napadač u tek završenoj sezoni. Ogromna je konkurencija u navali Crvenih, Luis Dijaz je potvrdio da je sjajno pojačanje, imate i Žotu, iako je i Sadio vema važan igrač za Klopa. E, sad, da li su mu veće šanse da osvoji Ligu šampiona ako ostane na Enfidu ili ode u Bajern? Sigurno su veće u Liverpulu i zato se pitam zbog čega bi onda išao – istakao je Kris Saton, bivši napadač Blekburna, Seltika, Čelsija.

Igra je tek počela. Prema posljednjih informacijama Liverpul nije ni trepnuo prije nego što je odbio ponudu sa Alijnac arene vrednu 25.000.000 evra. Zahtjeva cijelih 50.000.000.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button