FUDBALREGION

POVRATAK BIVŠEG TRENERA Milošević najbliži klupi Partizana

Aleksandar Stanojević je prije dvije nepune godine naslijedio Sava Miloševića, a njega bi na klupi Partizana trebalo da naslijedi – Savo Milošević!

Prema saznanjima Mozzart Sporta, bivši trener crno-belih je poslije silnih peripetija, konfuzije, raznih pokušaja i odbijanja izbio na vrh, sad već sužene, liste kandidata i u ovom trenutku daju mu se najveće šanse da opet sedne na upražnjenu klupu kluba iz Humske. Otkako je Stanojević riješio da se povuče, razočaran ambijentom u srpskom fudbalu, kao i činjenicom da nije osvojio trofej ni u drugoj sezoni (klub ni u trećoj) uprava je zakucala na više adresa, zvala Marka Nikolića, Veljka Paunovića, Aleksandra Vukovića… Svaki put odgovor je bio negativan. Nuđen je Partizanu i Italijan Marko Simone, razgovaralo se ali se ipak odustalo od te ideje, bilo je i nagovještaja da bi mogao njegov zemljak Andrea Pirlo da bude rješenje, pominjao se Francuz Luj Fernandez i, zasad, ništa.

Partizanove opcije su se smanjivale iz dana u dan i tako je u prvi plan iskočio Savo Milošević koji je slobodan otkako je jesenas dobio otkaz u ljubljanskoj Olimpiji poslije četiri mjeseca rada. Iako se očekivalo da Partizan novog trenera potvrdi do kraja minule nedjelje, očigledno da ta potraga nije išla tako brzo kao što su očekivali u Humskoj pa će biti potrebno još malo vremena da se riješi pitanje.

Da se na tom planu posao privodi kraju moglo se pretpostaviti u nedjelju veče, kad se prvi put Miloševićevo prezime dovelo o ozbiljan kontekst povratka u Partizan.

– Mogu da kažem da će to biti jedno dobro poznato lice svim navijačima Partizana. To je zasad dovoljno, a sve ćete čuti narednih dan – rekao je tada Ivica Kralj, šef skaut službe, za Arenu sport uoči meča Srbije i Slovenije.

Iz njegovih riječi se moglo i naslutiti da je klub blizu dogovora sa izabranim kandidatom i da nije reč o nekom novom licu ili inostranom treneru. Kako je u međuvremenu Savo boravio na Zlatiboru, usljed organizacije tradicionalnog Turnira prijateljstva, proces se otegao, međutim, prema pojedinim informacijama nekadašnji reprezentativni golgeter se u međuvremenu vratio za Beograd i spreman je ponovo da se vidi za bivšim, vjeruje se i budućim, poslodavcima. Prošlonedjeljna poseta okarakterisana je kao prijateljska, naredna bi trebalo da bude poslovna, kako bi se definisali uslovi saradnje. Jer, nije baš ni sve do novca ili dužine trajanja ugovora, ima nešto i do tima koji će biti na raspolaganju, atmosfere u Superligi, odnosa, položaja kluba u forumima FSS.

Savo Milošević je trenersku karijeru započeo u Partizanu u proljeće 2019. godine kada je naslijedio Zorana Mirkovića. Partizan je tada bio tek četvrti na tabeli sa 27 bodova manje od lidera Crvene zvezde. Za kratko vrijeme je uspio da stabilizuje tim i da osvoji trofej u Kupu Srbije pobjedom nad Zvezdom u finalu.

Nastavio je sa radom i sljedeće sezone, kroz kvalifikacije je doveo Partizan do grupne faze Lige Evrope, a crno-beli su ostali bez evropskog proleća poslije prokockane pobjede u Hagu protiv AZ Alkmara. Ekipa mu je igrala dopadljiv fudbal, izvukao je maksimalan potencijal iz stranih fudbalera (Umar Sadik, Sejduba Suma, Takuma Asano), a afrimisani su i domaći talenti poput Strahinje Pavlovića i Filipa Stevanovića od kojih je klub kasnije zaradio. Protiv Crvene zvezde je nastavio seriju dobrih rezultata, pobijedio i remizirao u prvenstvu, u polufinalu Kupa Srbije opet eliminisao večitog rivala, ali je u meču za trofej poražen od Vojvodine. U prvenstvu je brzo ispao iz šampionske trke jer je mnogo bodova prosipao protiv protivnika iz gornjeg dijela tabele.

Iako u drugoj sezoni nije osvojio trofej, počeo je i treću na klupi crno-belih, ali je nezadovoljan nekim sudijskim odlukama podnio neopozivu ostavku poslije meča protiv Vojvodine u Novom Sadu.

– Nisam u afektu, nije ovo kap koja je prelila čašu, ovo već traje, dozvolio sam sebi da uradim to što sam uradio u Novom Sadu, a ružno je. To ne sme da radi trener i pedagog, pre svega trener Partizana. Ali, nije me Novi Sad opredelio, ovo traje i sve je jako mučno. Šta da kažem momcima kada uđem u svlačionicu i pogledam ih u oči. Sebi znam šta da kažem: idi odavde i nikad više ne radi ovde – rekao je tada Milošević.

Uprava Partizana radi na tome da ga ubijedi da se predomisli. Savo još nije rekao da, ali nije ni – ne. I to je najveći adut na koji računaju crno-beli, čiji je sportski direktor Ivica Iliev javno priznao da je „slab na Miloševića“.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Allergan Botox
  2. Povratni ping: 티비위키
Back to top button