FUDBAL

ŠVEĐANI U PROBLEMU Eksperimentalna formacija protiv Srbije

Fudbaleri Srbije u četvrtak uveče (20.45) gostuju Švedskoj u trećem kolu B4 Lige nacija.

Oba tima su u prva dva kola zabilježila po pobjedu nad Slovenijom i po poraz od Norveške.

Poslije žreba grupa analitičari su predviđali borbu upravo ove dvije selekcije za prvo mjesto u Grupi 4 Lige B, a zbog trenutne rezultatske situacije meč u Solni mogao bi umnogome da utiče na rasplet te borbe.

A uoči meča oba selektora imaju velike kadrovske probleme. Selektor Srbije Dragan Stojković ne može da računa na svog najboljeg strijelca Aleksandra Mitrovića, zbog suspenzije, ali ni Jane Andersen nije u mnogo boljoj poziciji, štaviše.

Suspendovani su Dejan Kuluševski i Emil Kraft, a zbog povreda su neizvjesni vezista Joakim Nilson i Emil Forsberg, koji sigurno neće početi utakmicu.

– Emil je ove sezone odigrao jedan ili dva meča od 90 minuta. Ima i drugih koji nisu toliko igrali i zato moramo da balansiramo – objašnjava Andersen komplikovan izbor tima.

Zbog izostanka nekoliko nosilaca igre selektor Švedske će morati da eksperimentiše sa novom formacijom tima.

– Bio je neko ko je to nazvao parodijom. Ne slažem se sa tim. Ali ovo su haotični dani i nedjelje. Sada mogu da vidim druge igrače – kaže Andersen koji će umesto 4-4-2 meč početi u formaciji 4-3-3.

– To nije eksperiment. To je novi pravac. Odlična stvar je što u napadu igramo sa centralnim napadačem i dva krila. Ovako želimo da igramo jer Aleksandar Isak igra ‘devetku’ u svom klubu, Forsberg je ‘desetka’ u Lajpcigu, a Entoni Elanga i Viktor Kleson igraju krila.

Što se tiče drugih promena u timu, Švedska će imati i novog kapitena. Pošto će Forsberg meč početi sa klupe, kapiten tima postaje Robin Olsen.

– Biće nevjerovatno zabavno. Imamo mnogo lidera u ovom timu i jasno je da je to čast. Ali kada jednom odigrate meč i budete u njemu, trudite se da budete samo svoji i da mnogo pomažete i pričate – kaže Olsen.

Istovremeno, mogli bi da debituju Hjalmar Ekdal i Edvin Kurtulus, s obzirom da je Nilson neizvjestan za meč.

Meč između Švedske i Srbije na programu je u četvrtak od 20.45 na “Frends areni” u Solni.

U drugom meču Lige B4 sastaju se Slovenija i Norveška.

Reprezentacija Srbije ovaj junski ciklus završava u nedjelju protiv Slovenije u Ljubljani.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button