FUDBAL

Orlovi prokockali poluvrijeme iz snova…

Fudbaleri Srbije remizirali su sa Slovenijom u Ljubljani rezultatom 2:2, u četvrtom kolu Grupe 4 Lige B Lige nacija. Srbija je osvojila sedmi bod u četiri meča i na dva kola do kraja ostala iza Norveške, koja ima deset.

“Orlovi” su u Ljubljani imali veliku podršku navijača, ali su “prokockali” veliku prednost od 2:0 na poluvremenu. Igrao se deveti minut utakmice kada je Filip Mladenović prvo lijepo prodao fintu protivničkom čuvaru i zatim uputio centaršut koji je Živković iskoristio da se lukavo prišunja iza leđa Gregora Sikošeka i glavom matira Jana Oblaka. U tom duelu Živković je još i dobro prošao jer ga je Sikošek zakačio kopačkom po glavi u želji da izbije loptu. Nije bilo namjere, ali srećom se dobro završilo po srpskog ofanzivca, sa manjom rasjekotinom na čelu.

Zapamtiće mladi krilni napadač PAOK-a Stožice po dobrom, jer ne samo što je doveo Srbiju u prednost, već je stigao i do svog reprezentativnog prvenca. Ovo je bio njegov 26. meč u opremi sa nacionalnim grbom.

Tek što je prošlo nešto više od pola časa fudbala u Stožicama, Orlovi su duplirali vođstvo, a sve zasluge idu na račun fantastičnog srpskog dvojca Dušan Tadić – Aleksandar Mitrović. Akcija za drugi gol napadača Fulama u novom izdanju Lige nacija počela je od opasnog centaršuta kapitena reprezentacije pravo u šesnaesterac Slovenije. Lopta je iz odbitka ponovo završila u Tadićevim nogama poslije čega je podijelio fudbalsku lekciju Adamu Gnezda Čerinu koji nije znao šta ga je snašlo. Tadić i lopta otišli su u jednu, Gnezda Čerin u drugu stranu, poslije čega je Ajaksov dirigent poslao novi centaršut na peterac koji se ovog puta završio sigurnom egzekucijom Mitrovića. Bio je to njegov 46. gol u dresu reprezentacije.

Selektor Slovenije Bostjan Cesar je na poluvremenu napravio tri izmjene i to se ispostavilo kao najbolja odluka večeri.

U 48. minutu odbrana Srbije je zaspala, Šporar je lako prošao do pozicije za centaršut, a niko nije otklonio opasnost. Lotpa je došla do Gnezde Čerina, a on je iz dobre pozicije smirenim šutom smanjio zaostatak svoje ekipe.

Srbija nije imala vremena ni da se oporavi, a već je primljen novi gol. U 53. minutu Kurtić centrira, lopta leti kroz cijeli kazneni i dolazi do Šeška, koji ostaje sam između dva igrača i donosi izjednačenje od 2:2.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트 다운
  2. Povratni ping: Engineering
  3. Povratni ping: buy cloned cards​
Back to top button