FORMULAMOTOSPORT

Alonso prijeti: Napašću Ferstapena već u prvoj krivini

Aktuelni prvak svijeta u Formuli 1 Maks Ferstapen, obezbijedio je pol-poziciju u trci za Veliku nagradu Kanade.

On je na stazi “Žil Vilnev” u Montrealu bio najbrži u kvalifikacijama sa vremenom 1:22.299. Iza njega, trku (nedelja, 20.00) startovaće Fernando Alonso iz Alpine. Španac j ebio zvijezda kvalifikacija, a sudeći prema onom što je pokazao, kao i samopouzdanju, mogao bi da bude i iznenađenje trke.

– Osjećaj je sjajan. Ovo je nevjerovatan vikend za nas, do sada. Dijelom i zahvaljujući uslovima. Ali moram da kažem da imam mega bolid. Udobno mi je dok ga vozim. A moram da kažem i da su me navijači pogurali. Mislim da ću napasti Maksa na prvoj krivini – rekao je Alonso.

Treće mjesto na startu rezervisano je za Karlosa Sainca iz Ferarija, dok je Luis Hamilton bio blizu bolje pozicije, ali je morao da se zadovolji četvrtom, jer je Alonso pokazao klasu u finišu.

Ferstapenov najveći rival Šarl Lekler trku će započeti sa začelja, a razlog je kazna zbog promjena komponenti na bolidu.

Drugi u generalnom plasmanu Serhio Perez je rizikovao sa gumama za promjenljivo vrijeme, što ga je koštalo na mokroj stazi – blokirao mu je prednji lijevi točak i on je izletio sa staze.

Podsetimo, prvi u generalnom plasmanu je Ferstapen sa 150 bodova. Slede njegov timski kolega Serhio Peres sa 129, odnosno Šarl Lekler sa 116 poena. Trka za Veliku nagradu Kanade na programu je u nedjelju od 20 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button