EVROPSKE LIGEFUDBALTRANSFERI

Real predstavio drugo pojačanje: Bilo je ili Madrid, ili ništa!

Nemački štoper, Antonio Ridiger je tokom dana predstavljen na Santjago Bernabeuu gdje je zadužio dres sa brojem 22. Na prvi pogled čudan izbor koji ipak dobija na logici ako se zna da je u Čelsiju nosio dvojku koja u Realu godinama unazad pripada Daniju Karvahalu.

Dakle, šampion Evrope je promovisao drugo ljetnje pojačanje, budući da je prethodno stigao Oreljen Čuameni za ogromnih 80.000.000 evra koji sa bonusima prete da porastu na čitavih 100.000.000, ali sa Ridigerom kao slobodnim igračem, ipak je napravljen potrošački balans iako će ga četvorogodišnji ugovor za Njemca stajati 36.000.000 evra neto.

U konkurenciji za potpis njemačkog štopera bila je nekolicina velikana, između ostalih Juventus i Bajern, ali ne samo oni.

– Postojalo je interesovanje Barselone, ali rekao sam mom agentu – ili Real Madrid, ili ništa, rekao e Njemac.

Prošli su kroz Real Madrid mnogi vrhunski štoperi, ali Ridiger u jednom vidi neku vrstu uzora.

– Ako moram da izdvajam, to je onda Pepe. Volim karakteristike koje posjeduje. Prema onome što su mi pričali o njemu, izuzetno je prijateljski nastrojen i druželjibiv van terena, ali kada zakorači na njega postaje zvijer.

Mnogo se nakon Realovog osvajanja Lige šampiona pričalo o socijalnoj inteligenciji Karla Ančelotija i izuzetnom psihološkom pristupu Italijana koji umije da priđe svakom fudbaleru. Karleto je upravo jedan od najzaslužnijih što je Ridiger odabrao Real.

– Prvi put su me kontaktirali u septembru prošle godine. Drugi put ovog aprila. Tada sam razgovarao sa Ančelotijem. To je bio ključni momenat i tada sam odlučio da ću igrati za Real, zaključio je Ridiger.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button