EVROPSKE LIGEFUDBAL

Potpisao za Spartak i izbačen iz reprezentacije?!

Defanzivac poljske reprezentacije Maćej Ribus neće biti član te selekcije na Svjetskom prvenstvu zbog toga što je potpisao ugovor sa Spartakom iz Moskve.

Priča o ovom gestu počela je još prije sedam dana kada je postalo izvjesno da će iskusni lijevi bek nastaviti misiju u Rusiji i poslije Lokomotive zaigrati za Spartak. Poljski mediji i političari počeli su da vrše strahovit pritisak na tamošnji Savez. Na kraju je selektor Česlav Mihnjevič morao da povuče radikalan potez.

“Selektor poljskog nacionalnog tima Česlav Mihnjevič je razgovarao sa Maćejem Ribusom nakon trening kampa nacionalnog tima koji je okončan prošle nedelje. Informisao je igrača da, zbog trenutne klupske situacije, neće biti pozvan na okupljanje u septembru, kao i da se neće naći u izboru tima za Svjetsko prvenstvo u Kataru”, stoji u saopštenju poljskog Saveza.

Ribus je za reprezentaciju Poljske odigrao 66 utakmica i postigao dva gola. Bio je u sastavu Poljaka na Prvenstvu Evrope 2012 i 2020. godine, kao i učesnik Mundijala u Rusiji prije četiri godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: mushroom shop Colorado
Back to top button