FUDBALREGION

Rikardo: Titulu smo izgubili jer je nestalo “hemije”, onaj ko ju je osvojio je i zsalužio

Oborio je rekorde, postigao 38 golova u sezoni i postao igrač koji će zlatnim slovima biti upisan u istoriju Partizana, ali kada pitate Rikarda Gomeša o sjajnom učinku, napadač temu najčešće navodi na propuštenu priliku da se osvoji šampionska titula, gurajući lične uspehe u drugi plan.

Fudbaler za neuspјeh ne krivi nikoga sa strane, već krivce traži i razloge traži u sopstvenim redovima, ističući da je tim negdјe usput izgubio povezanost i hemiju, koja ga je krasila u jesenjem dijelu sezone.

– Ne mogu da objasnim šta se dogodilo, jer nije normalno da osojite 98 bodova u sezoni, a da ne osvojite titulu. Ne mogu da kažem: zaslužili smo, jer naprosto nismo osvojili. Po mom mišljenju onaj ko je zaslužio ju je i osvojio, no, teško je prihvati poslije duge sezone i svega što se dogodilo da nismo na kraju prvi prošli kroz cilj. Ali, to je fudbal – rekao je Rikardo.

Dali ste sve od sebe za trofej, ali nešto nije funkcionisalo.

– Ne samo samo ja, nego cijelio tim, stručni štab, svi. Bili smo fokusirani u većem dijelu godine, ali na kraju nismo uspjeli i teško je to prihvatiti. Meni je teško, teško je i svima drugima u timu, uvjeren sam u to. Nešto se promijenilo u drugom dijelu sezone. U prvom smo, čini mi se, bili više povezani međusobno, dok smo u drugom pomalo izgubili i tu povezanost i moć, “hemiju” generalno – naglasio je Rikardo. (Telegraf)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button