FUDBALREGION

Aleksandar Filipović stigao u Sloveniju i ima velike ambicije

Doskorašnji član BATE Borisova, Aleksandar Filipović je doputovao jutros u Ptuj i stavio se na raspolaganje Iliji Stolici, koji je put Slovenije poveo samo jednog desnog beka, Marka Živkovića, a poslije nekoliko dana pregovora sa bjeloruskim klubom dobio osveženje u odbrani u liku momka sa kojim je sarađivao u Voždovcu.

– Kod Stolice i u Borisovu sam najčešće igrao lijevog beka, tu je najviše trebalo da se pomogne, ali mi je desna noga jača i najkomfornije će biti da da igram po toj strani, istakao je Filipović po dolasku u bazu crno-bijelih tokom pripremnog perioda.

– Ovo je za mene velika šansa, opet ću sarađivati sa trenerom s kojim sam proživio lijepe trenutke u Voždovcu. Konsultovao sam se sa suprugom, oboje smo se poslije skoro pet godina u inostranstvu uželjeli kuće i super je što je ovako ispalo.

Navijačima Partizana Filipović je ostao u lijepom sjećanju baš iz vremena provedenog na krovu Tržnog centra „Stadion“, gdje je bio dio ekipe Zmajeva koja je maja 2017. savladala Crvenu zvezdu i tako otvorila Parnom valjku put ka posljednjoj tituli.

– Veoma mi je drago što se tako desilo. Ja sam fudbaler koji hoće da osvaja trofeje, znam da sam došao u klub koji, takođe, teži peharima. Daću sve od sebe na svakoj utakmici kako bismo osvojili titule. Bio sam dio bjeloruskog derbija (BATE – Dinamo Minsk, op. au), samo što pritisak nije kao ovdje. Osjetio sam kako je igrati za klub gdje moraš svaku utakmicu da pobjediš, ali što se tiče navijača i medija, nije kao u Srbiji. Možda sam malo zaboravio, ali ću se brzo navići i neće mi biti problem.

Boravak u Borisovu visoko vrijednuje, ali se posebno raduje izazovima u crno-bijelom dresu.

– Iza mene je predivan period u životu, osjećao sam kao da nisam stranac u Bjelorusiji, što je najbitnije kad si u inostranstvu. Osvajali smo titule, uzimali kupove, igrali evropska takmičenja, BATE-u želim da se što prije vrati na šampionski put.

Pred Aleksandrom je nova staza. U okruženju koje djelimično poznaje (Zdjelar, Urošević, Stevanović).

– Jedva čekam da prionem na treninge. Nisam pauzirao, jer je šampionat Bjelorusije u toku, fizički sam spreman. Što se tiče Partizana, igrao je lijep fudbal, svidjelo mi se kako su se momci borili za klub, tako ćemo i mi, od početka do kraja, na svakoj utakmici daćemo maksimum, dodao je Filipović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button