FUDBALREGIONTRANSFERI

Zvezda predstavila Bukarija, čeka se napadač, ali i štoper

Crvena zvezda predstavila je i drugo pojačanje u ovom prelaznom roku. Reprezentativac Gane, Osman Bukari parafirao je četvorogodišnji ugovor sa crveno-bijelima.

Od njega se dosta očekuje, posebno što je plaćen, za srpske uslove, ogromnih 2.000.000 evra. I što je četvorogodišnjim ugovorom Crvena zvezda pokazala da mu vjeruje.

– Prvi utisci su sjajni. Drago mi je što sam ovdje. Mogu da igram na obe krilne pozicije, kao i iza napadača. Mogu da budem podrška napadaču. Znam da ćemo igrati protiv zatvorenih rivala, ali vjerujem da sam sposoban da se nosim sa tim izazovom, bile su prve riječi Osmana Bukarija.

Nije se prvi put reprezentativac Gane susreo sa ambijentom Marakane. Bio je jedan od najboljih pojedinaca u timu Genta koji je novembra 2020. godine poražen od Crvene zvezde u okviru Liga Evrope.

– Sjećam se nekih akcija sa te utakmice. Znam da je Zvezda trijumfovala u dva meča, sjećam se i nekih igrača koji su sjajni. Kada bilo koji igrač dođe u klub želi da pravi uspjehe i osvaja trofeje. Ja bih prije svega sebi poželeo mnogo sreće. Želim da navijači uživaju u mojim partijama, kao i ja u njihovom navijanju.

Mnogo toga lijepog o Bukariju rekao je i sportski direktor Zvezde, Mitar Mrkela.

– Bukari je profil igrača kakvog do sada nismo imali. On je pravo krilo, sa driblingom i brzinom. Vjerujem da će se brzo uklopiti u zahtijeve Dejana Stankovića i očekujem da sa njim budemo jači nego što smo bili. Pored njega doveli smo i Kangvu. Vjerujemo da će obojica imati uticaj na našu igru, i da ćemo sa njima napraviti dodatni iskorak.

Na redu je dovođenje napadača. Kasijera je otpao, prate se još neki špicevi, pogotovo što i Ohi ima neke ponude. Takođe, nije se odustalo od štopera Rodrigaa iz Sočija.

– Ohi došao kao slobodan igrač, postigao je devet prvenstvenih golova i dva u kupu. To je dobar učinak. Kada je dolazio imali smo dogovor sa njegovim menadžerom da ga pustimo u slučaju da dođe do dobre ponude za njega i klub. Za sada je Ohi tu. Ali pratimo situaciju i spremni smo da reagujemo, kaže Mrkela.

Presuda FIFA oko stranih igrača u Rusiji ide u prilog Crvenoj zvezdi?

– Pratimo situaciju u Rusiji. Vidjećemo…“, ostao je zagonetan Mitar Mrkela.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Dnabet.com
Back to top button