FUDBALREGION

Povratak Pavlovića u Partizan – sjajna ideja, ali (ne)moguća misija

Čelnici Partizana krenuli su svim silama u napad na Strahinju Pavlovića, štopera reprezentativnog kalibra koji se nije najbolje snašao poslije odlaska iz Humske.

Prema saznanjima “Mocart sporta” fudbaler Monaka visoko se kotira na listi želja “parnog valjka” u aktuelnom prelaznom roku i uvodni koraci ka njegovom dovođenju već su napravljeni. Uz veliku zapetu odgovornih u Humskoj da je posao izuzetno zahtjevan i u ovom času možda ne djeluje realan, ali se u bliskoj prošlosti dešavalo da crno-bijeli naizgled bezizlazne situacije okrenu u svoju korist i dovedu igrača kog su naumili kaošto je slučaj sa Rikardom Gomešom.

Zanimljivo, ljudi u Partizanu su na ideju da kontaktiraju nekadašnjeg bisera omladinske škole došli poslije sugestije Dragana Stojkovića. Selektor Srbije je pred kraj sezone, kad je status štopera Monaka (tad pozajmljenog Bazelu) bio nedefinisan, u direktnom razgovoru predočio Pavloviću da bi za njega bilo korisno da se vrati u Partizan kako bi imao sigurne minute u sezoni Mundijala, da spreman ode u Katar, gdje ga Piksi vidi kao jednog od stubova odbrane. Na taj mig Stojkovića reagovali su crno-bijeli, upustili se u razgovore, računajući i na emotivnu povezanost Strahinje i kluba koji ga je formirao, ali pregovori uopšte nisu jednostavni.

Po više osnova. Iako su male šanse da Pavlović dobije priliku kod Pola Klemona u Monaku i skoro nikakve da ga Bazel otkupi poslije pozajmice, momku iz Šapca ne manjka ponuda. I to sa adresa platežno moćnijih klubova od Partizana. Čak ima i ideja da njegov naredni korak ne bude u vidu pozajmice (već ih je imao tri, poslije Humske, Serkl Briža i boravka u Švajcarskoj), pa je možda red da se skrasi i potpiše za klub koji ga vidi kao sigurnu opciju u prvih 11. Da bude trajno, a ne privremeno rješenje. Kako se može čuti, pozivi Pavlovićevom agentu, Zvonimiru Vukiću, stižu sa raznih adresa, od ekipa iz Njemačke, Francuske, Belgije i Holandije, usmjerenih na plasman u Ligu šampiona ili onih koji će učestvovati makar u Ligi Evrope.

Na Topčiderskom brdu ističu da su spremni da čekaju, makar i kad sezona počne (Superliga kreće 9. jula) da bi dobili kapitalno pojačanje, iako i među njima objektivnih i preciznih, koji smatraju da koliko god bi sa Partizan to bio sjajan potez, toliko ne bi za samog Pavlovića, da se vraća u prvenstvo koje je igrom odavno prevazišao. Zato šanse za povratak vrednuju između deset i 15 odsto. Mada, ako ništa drugo spremni su da se bore. Do krajnjih granica.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button