BIHFUDBAL

NAPREDAK JE ŽIV Najfudbalskije selo u Srpskoj poslije četiri godine opet na mapi

Nekadašnji prvoligaš srpske Napredak iz Donjeg Šepka poslije četiri godine pauze, vraća se na fudbalsku kartu Republike Srpske.

Održan je inicijativni sastanak bivših igrača i sportskih entuzijasta iz Donjeg Šepka sa ciljem ponovnog pokretanja Napretka, da se od jeseni priključi najnižem rangu takmičenja, Četvrtoj ligi. Ovo je sjajna vijest s obzirom da je Doni Šepak gpdinama bio najfudbalskije selo u Repubblici Srpskoj.

Na sastanku donesena je odluka, Napredak se ponovo pokreće.

– Doneli smo odluku da oživimo Napredak. Već od sutra krećemo sa formiranjem igračkog kadra, vršićemo pregovore sa igračima iz drugih ekipa. Nemamo puno vremena, prvenstvo počinje krajem avgusta, a potrebno nam je i da odradimo pripreme, da se malo uigra igrački kadar. U narednim danima formiraćemo i upravu kluba, na kojoj će biti izabran i novi predsjednik kluba – ukratko je rekao Miroslav Ćeranić jedan od pokretača Napretka.

Napredak je osnovan 1971. godine, a najveći uspjeh u poslijeratnoj istoriji ostvario je u sezoni 2003/04, kada je zauzeo peto mjesto u Prvoj ligi Republike Srpske. U Kupu RS dva puta je igrao u osmini finala, 2002/03 i 2009/10.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button