FUDBALREGION

PARTIZAN JURI I „DESETKU“ Čeka se igrač poput Sume i Leonarda

Oduševio je Patrik Andrade u prvoj kontrolnoj utakmici tokom priprema u Sloveniji, kvalitetnu partiju začinio golom, nagovijestio kakvog fudbalera je Partizan angažovao i prema prvim pokazateljima djeluje da će reprezentativac Zelenortskih Ostrva biti osvježenje u veznom redu. Ne i jedino, jer prema informacijama Mozzart Sporta, crno-beli jure i organizatora igre.

Taj teret u prethodne tri sezone nosio je uglavnom Bibars Natho, s tim da su mu u minuloj minutaža i status redukovani, a s obzirom da je u februaru proslavio 34. rođendan nije Izraelac baš u cvetu mladosti. Još kad se zna da su alternativne u vidu Miloša Jojića i Lazara Pavlovića napustile klub u svojstvu slobodnih igrača, postaje jasno zbog čega je Iliji Stolici potrebno kreativno rješenje u tom dijelu tima. To što je Natho produžio ugovor jeste pokazatelj da Parni valjak na njega računa, ali nije garancija da će igrati na istom mjestu kao u posljednje vrijeme, jer je vicešampion Srbije u procesu potrage za fudbalerom kome je „desetka“ prirodna pozicija i koji bi, prije svega fizičkim karakteristikama, mogao da bude jedna od glavnih poluga tima.

U Humskoj 1 se ne izjašanjavaju konkretno o imenima. Isto tako, djeluje na prvi pogled da rješenja na domaćem tržištu ili kad su povratnici u pitanju baš i nema, pa će zato izbor najvjerovatnije biti stranac. Kad je o profilu reč, može se čuti da je u pitanju fudbaler koji karakteristikama podsjeća na Sejdubu Sumu ili Leonarda da Silvu Sozu (različiti tipovi, ali suština je ista). Što se uklapa u ideju sportskog direktora Ivice Ilieva, da u ofanzivnom dijelu tima ima igrača niskog težišta, sposobnog da napravi pometnju odbrani rivala ili je sam martira. Pogotovo što je bilo i u prethodnom ciklusu nekih utakmica na kojima je Partizanu nedostajao individualac, igrač poteza, koji jednim pasom ili šutem rješava pitanje pobjednika. Vjerovali su na Topčiderskom brdu da je ovo ljeto sjajna prilika da dovedu davnašnju želju, Tokmaka Nguena, ali je Kenijac produžio ugovor sa Ferencvarošem i zato su se okrenuli drugim rješenjima.

Velika želja Ilije Stolice, Miloš Pantović iz Voždovca, uglavnom pokriva krilne pozicije, iako je kod Gorana Stevanovića u mladoj reprezentaciji igrao iza napadača i pokazao se dobrim; Danilo Pantić će biti spreman tek od jeseni; iz podmlatka je šansu tokom drila Sloveniji dobio Mihajlo Petković, ali čini se da je za takmičenje na tri fronta Partizanu potrebna individualac u stanju da obezbijedi dabl-dabl učinak po broju golova i asistencija.

Na taj način bi se proširio ofanzivni potencijal, rasteretio Natho, pružila stručnom štabu opcija više i kad je formacija u pitanju… Još samo da taj neko dođe. Čekaju se i potpisi Svetozara Markovića, Miloša Pantovića, još jednog napadača… A prvenstvo počinje za deset dana.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: golden teacher mushroom
Back to top button