FUDBALREGION

Partizan poražen u generalnoj probi od Fenerbahčea

Fudbaleri Partizana poraženi su u generalnoj probi pred start nove sezone od Fenerbahčea u austrijskom Gracu 1:0. Bio je ovo posljednji pripremni meč za crno-bijele, nakon čega ih očekuje početak Superlige 9. jula kada gostuju Javoru u Ivanjici. Do ove utakmice crno-bijeli su na pripremama poraženi od rumunskog Kluža 1:0, a potom su savladali Spartak iz Trnave sa 3:0.

Jedini gol postignut je u drugom minutu. Kumovala je tome greška golmana Partizana Nemanje Stevanovića koji je odugovlačio sa ispucavanjem lopte. To je bilo dovoljno za prekaljenog asa kakav je Ener Valensija. Nekada premijerligaški fudbaler je izblokirao Stevanovića i sproveo loptu u mrežu za ispostaviće se konačnih Fenerbahče – Partizan 1:0.

Najbolju priliku Partizan je imao u 48. minutu. Kiksnula je zadnja linija Fenerbahčea nakon čega je Patrik Andrade stigao do lopte. Nikoga nije bilo oko njega, ali je vezista sa Zelenortskih ostrva odlučio da napravi još jedan korak, približi se golu i tek onda uputi udarac. Na kraju, lopta je otišla pored stative.

Zanimljivo, Partizan bi ovog ljeta sa Fenerom mogao da odigra i zvanični meč u kvalifikacijama za Ligu Evrope s obzirom na to da je turski tim jedan od potencijalni rivala.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: see here
Back to top button