EVROPSKE LIGEFUDBALTRANSFERI

BANJALUČANIN IZ FRANCUSKE REPREZENTACIJE U ČEMPIONŠIPU: Hoću da budem najbolji!

Stefan Bajić novi je golman Bristol Sitija, pošto je sa klubom iz Čempionšipa potpisao ugovor na tri godine. Riječ je o 20-godišnjem golmanu rođenom u Sejt Etjenu. Inače, njegovi roditelji su iz Banjaluke, a on često svrati u rodni kraj. 

Bajić je počeo karijeru u Sent Etjenu i sa 17 godina postao najmlađi debitant u istoriji kluba. Međutim, kako nije dobio veću minutažu odlučio se za pozajmicu i februara ove godine je potpisao za Po, člana Lige 2.

Tamo je oduševio i pokazao zašto je prošao sve mlađe selekcije Francuske, od U16 do U21, a sada je odlučio da pređe Lamanš kanal i preseli se u Englesku. Samo još treba da dobije britansku radnu dozvolu i zaduži dres sa brojem 19.

– Veoma sam srećan što sam došao u Bristol Siti. Uzbuđen sam što ću otkriti novi klub i novo prvenstvo. Bristol Siti je najbolje mjesto za mene da napredujem. Poznajem engleski fudbal, jer sam na TV-u pratio i Premijer ligu i Čempionšip. Znam da se igra sa mnogo inteziteta. Fizčki i tehnički, rekao je Bajić.

U Bristolu će se za status prvog golmana takmičiti sa 28-godišnjim Denom Bentlijem, koji ulazi u posljednju sezonu ugovora. Drugi golman Maks O’Liri će vjerovatno negde na pozajmicu. Bajić se ne plaši konkurencije.

– Moja ambicija je da budem najbolji, istakao je mladi čuvar mreže.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: bio ethanol burner
Back to top button