FORMULAMOTOSPORT

FERARI JE ŽIV Lekler slavio u Austriji

Pilot Ferarija Šarl Lekler slavio je na trci za Veliku nagradu Austrije, što je sdruga uzastopna pobjeda za “propeti konjić” koji je slavio i prije sedam dana u Velikoj Britaniji.

Monegašanin je na „Red Bul ringu“ došao do treće pobede ove sezone, prve još od treće runde u Australiji, a pete u karijeri. Zanimljivo je da mu je to prvi trijumf koji je ostvario, a da nije startovao sa pol pozicije, a ujedno je Ferariju doneo prvu pobedu u Špilbergu od 2003. godine.

Ipak, u Skuderiji neće biti maksimalno srećni jer je Karlosa Sajnc odustao pred sam kraj trke. Ponovo je imao probleme sa motorom, pa je morao da stane kraj staze pošto je njegov bolid završio u plamenu.

Lekler je kroz cilj prošao sa dvije sekunde prednosti u odnosu na Maksa Ferstapena u bolidu Red Bula, dok se na trećem stepeniku pobjedničkog postolja našao vozač Mercedesa Luis Hamilton.

Ako je za utehu italijanskoj ekipi, od trke je ranije odustao Serhio Perez. Vozač Red Bula je u drugom krugu imao kontakt sa Džordžom Raselom. Sletio je sa staze i posljedično tome završio na posljednjem mjestu. Njegov tim je odlučio da odustane od trke još u prvoj polovini iste kako bi se bolid sačuvao.

Njegov klupski kolega Ferstapen je završio na drugoj poziciji i realno gledano više nije ni zaslužio. Lekler ga je prestigao čak tri puta tokom 71 kruga, a holandski vozač nije uspio da iskoristi ni probleme koje je Lekler imao sa papučicom gasa pri kraju. Trku je obilježio veliki broj kazni praćenih crno-bijelim zastavama. Žalili su se svi na te odluke, ali uzalud. Naredna trka na programu vozi se 24. jula za Veliku nagradu Francuske.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button