EVROPSKE LIGEFUDBALTRANSFERI

NA CIJENI U ENGLESKOJ Džeko blizu povratka u Premijer ligu

Napadač Intera Edin Džeko blizu je povratka u engelsku Premijer ligu. Ranije je bosanskohercegovački fudbaler igrao za Mančester Siti, a sada su za njegove usluge zainteresovani Everton i Vulverhempton, javlja Gazeta delo Sport.

Prema njihovom izvoru, Inter je spreman da se rastane sa 36-godišnjim Džekom kako bi potpisao ugovor sa doskorašnjim fudbaler Juventusa Paulom Dibalom. Kako je Argentinac raskinuo ugovor sa „starom damom“ slobodan je da sam pregovara sa drugim klubovima, a sada se čini da je najbliži dogovoru sa milanskim klubom. Ali da bi se saradanja desila Džeko mora da napusti klub.

Kapiten Bosne i Hercegovine sa Interom ima ugovor do ljeta 2023. godine, ali kako mu je nagoviješteno da u klubu za sljedeću sezonu ne računaju na njega i sam bi želio da raskine saradnju sa aktuelnim klubom i ode negdje gdje će igrati jer smatra da može još barem jednu ili dvije sezone da igra fudbal na najvišem nivou.

Džeko je u Inter stigao u ljeto 2021. godine iz Rome i od tada je odigrao 49 utakmica, na kojima je postigao 17 golova i upisao 10 asistencija.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button