GRAND SLAMTENIS

DOBAR ZNAK ZA NOVAKA Čehinji ukinuta zabrana ulaska u Australiju!

Čehinji Renati Voracovoj, koja je bila jedna od troje ljudi koji su deportovani iz Australije ranije ove godine zbog statusa vakcinacije ukinuta je zabrana o ulasku u ovu zemlju.

Da podsjetimo, kroz još veći pakao nego što je prošla češka teniserka prošao je Novak Đoković, p aje ovo dobar znak kada je u pitanju učešće Srbina na prvom grend slemu sezone 2023. godine.

Istina, Sud je utvrdio da je njen slučaj, ipak, drugačiji. Žalbeni sud Australije saslušao je dokaze u kojima se navodi da je nakon razgovora njenih advokata i australijske pogranične policije njoj odobrena viza, koja joj omogućava da u tu zemlju uđe kao “zakoniti nedržavljanin”.

– Nije bilo dokaza da Voracova nije ispoštovala uslove za izdavanje vize – rekao je Jan Redfern, potpredsjednik Suda i šef Odjeljenja za migracije i izbjeglice.

Voracova je imala ubjedljive razloge zašto nije mogla da primi vakcinu. Naime, njen ljekar je potvrdio da Voracova nije smjela da primi vakcinu zbog ranjivosti na trombozu. Postavlja se i pitanje šta će biti sa Đokovićem, koji ima zabranu ulaska u Australiju, u kojoj dolazi do popuštanja mjera protiv koronavirusa, a još ranije se desila promjena vlasti koja je učinila sve da tada najbolji teniser svijeta ne igra u Melburnu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button