FORMULAMOTOSPORT

“Šumaher mi ne nedostaje, gledamo F1 zajedno”

Bivši šef Ferarija Žan Tod izjavio je da zajedno sa sedmostrukim svjetskim prvakom Mihaelom Šumaherom na televiziji prati trke u šampionatu Formule 1.

Tod je reagovao na tvrdnje bivšeg Šumaherovog agenta Vilija Vebera, koji je optužio porodicu legendarnog vozača da ne govori istinu kada je u pitanju njegovo trenutno stanje.

– Meni Mihael ne nedostaje, ja ga stalno viđam. Istina je da gledamo zajedno trke. Međutim, nedostaju mi stvari koje smo nekada radili zajedno – rekao je Tod, prenosi njemački “RTL”.

Šumaher (53) je 29. decembra 2013. godine doživeo tešku povredu glave na skijanju u Francuskoj. On je odmah prebačen u bolnicu u Grenoblu gdje je hitno operisan, a zatim je šest mjeseci proveo u komi.

Njegov oporavak je potom nastavljen u Lozani, prije nego što je u septembru 2014. prebačen na kućno liječenje u švajcarskom Glandu.

Skorijih informacija o njegovom stanju i dalje nema, pošto se njegova porodica rijetko oglašava. Šumaher je sedam puta bio šampion u F1, a ostvario je 91 pobjedu u ovom takmičenju. Vozio je za ekipe Džordana, Benetona, Ferarija i Mercedesa.

Posljednju trku u F1 vozio je u novembru 2012. za Veliku nagradu Brazila.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button