EVROPSKE LIGEFUDBALTRANSFERI

KAKAV BI TO BUM BIO Laporta najavio povratak Mesija

Predsjednik Barselona Đoan Laporta izrazio je nadu da veza tog kluba i Lea Mesija nije gotova.

Argentinac je prošlog ljeta napustio katalonski klub gde je proveo čitavu karijeru i uputio se u PSŽ.

– Vjerujem, nadam se i želim da Mesijeva priča sa Barselonom nije završena. Još uvijek je otvoreno, a naša su obaveza i odgovornost da mu osiguramo ljepši kraj nego što je imao. Osjećam se dužnim prema njemu. Moralno, kao predsjednik Barselone, mislim da sam napravio ono što sam morao, ali na ličnom nivou mislim da mu dugujem – zaključio je u razgovoru za ESPN.

Mesi je prije dolaska u Pariz proveo 21 godinu u Barseloni gdje je stigao kao 13-godišnjak. Za prvi tim debitovao je sa 17 godina, pored Ronaldinja, a od tog trenutka je odigrao za Barselonu 778 utakmica na kojima je postigao 672 gola i zabilježio 305 asistencija.

Sedam puta je osvojio “Zlatnu loptu” za najboljeg fudbalera svijeta, tri puta je dobio priznanje UEFA za najboljeg igrača Evrope, a jednom je izabran i od FIFA za igrača godine.

Deset puta je bio igrač sezone u Španiji, gdje je osvojio isti broj titula, uz sedam trofeja Kupa kralja i osam puta Superkup. Osvojio je i četiri Lige šampiona i tri titule klupskog prvaka svijeta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button