FUDBAL

Rafinja riješio “prijateljski” El Klasiko

Vjerovatno nema boljeg osjećaja za vlasnike klubova, nego kada vam pojačanje od 58.000.000 evra, desetak dana nakon dovođenja u klub, postigne sjajan gol u velikom derbiju. To je učinio Rafinja, u okršaju Barselone i Real Madida u Las Vegasu. Brazilac je projektilom u 27. minut riješio “prijateljski” El Klasiko i nagovijestio da bi mogao da predstavlja kapitalno pojačanje za ovaj tim Ćavija Ernandeza – 1:0 (1:0).

Tom golu je kumovala katastrofalna greška u predaji lopte Edera Militaa, koji je umjesto da otkloni opasnost daleko od svog gola, prebacio loptu na suprotnu stranu pravo pred noge Brazilcu.

U Realu su ponovo bili u prilici da vide koliko je težak život bez Karima Benzeme, kojeg je bezuspješno pokušao da zamijeni očajni Eden Azar. Belgijanac je igrao na poziciji najisturenijih igrača, zajedno sa Vinisijusom i Rodrigom kao krilima, a prvak Evrope i Španije je meč okončao bez udarca u okvir protivničkog gola.

Sa druge strane Robert Levandovski je već na vatrenom krštenju, gde je dobio šansu u prvih 45 minuta, pokazao kakvo će biti pojačanje. Na samom startu utakmice jedan odličan šut zaustavio mu je Kurtoa, a nešto kasnije u posljednjem trenutku ga je izblokirao jedan od protivničkih defanzivaca.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button