EVROPSKE LIGEFUDBAL

Vlahović na vrhu Serije A – poznato koliko zarađuju i ostali srpski fudbaleri

Specijalizovani sajt “Capology” objavio je listu sa primanjima fudbalera u najvećim ligama svijeta.

Govorimo o neto primanjima.

Od srpskih fudbalera najbolje se kotira Dušan Vlahović, koji je treći najplaćeniji igrač u Seriji A, ako gledamo neto, odnosno prvi, ako gledamo bruto platu.

Njegova neto nedjeljna plata u Juventusu je 134.615 evra. Od njega veća primanja u Italiji imaju samo Romelu Lukaku i Pol Pogba, koji zarađuju 153.846 evra sedmično.

Relativno u vrhu po primanjima u Seriji A su Nemanja Matić sa platom od oko 67 hiljada, odnosno Sergej Milinković Savić, koji zarađuje 61 hiljadu evra nedjeljno.

Nikola Milenković i Luka Jović, dvojac iz Fjorentine, na svakih sedam dana inkasira po 48 hiljada evra.

U Premijer ligi, gdje najveću platu od čak 480 hiljada funti ima Kristijano Ronaldo, od Srba imamo samo Aleksandra Mitrovića i Luku Milivojevića.

Napadač Fulama nedjeljno zarađuje 33 hiljade funti, dok tri hiljade manje prima zadnji vezni Kristal Palasa.

Kada govorimo o španskoj LaLigi, najplaćeniji igrač, sa nedjeljnom platom od 600.000 evra, jeste Eden Azar, ispred svojih saigrača, Karima Benzeme i Davida Alabe.

Što se tiče srpskih fudbalera, na vrhu liste je Nemanja Gudelj, kome svake nedjelje na račun legne 50.769 evra, a odmah iza njega je Nemanja Maksimović, čija je zarada “ravno” 40 hiljada.

Od ostalih srpskih fudbalera, Marko Dmitrović u Sevilji zarađuje 18,269 evra, Uroš Račić 16,923 evra, Darko Brašanac je na cifri od 14,808 evra.

Još pet igrača naše nacionalnost nastupa u elitnom rangu španskog fudbala, ali su njihove nedjelje zarade četvorocifrene. Aleksandar Sedlar zarađuje najviše od njih (9,231), a prate ga Nikola Maraš (5,769), Stefan Mitrović (4,808), Srđan Babić (2,981), dok zarada Lazara Rosića još uvijek nije poznata.

U Bundesligi, interesantno je da su prvih 10 najplaćenijih svi iz minhenskog Bajerna.

Filip Kostić nedjeljno zaradi 27.500 evra, Erhan Mašović 6.538 evra, dok za Miloša Pantovića nema podataka.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button