FUDBALREGION

Milunović daje novu opciju Stankoviću, dok ne ode Eraković

Povratak Nemanje Milunovića u Crvenu zvezdu daće bar na mjesec ili malo duže luksuz Dejanu Stankoviću da promijeni formaciju i igra sa trojicom u posljednjoj liniji.

Visoki defanzivac sigurno će se dobro uklopiti sa Aleksandrom Dragovićem i Strahinjom Erakovićem koji polako pakuje kofere i gotovo je izvjesno da će do kraja avgusta napustiti klub u velikom transferu.

Ipak, Stanković bi u mečevima plej-ofa Lige šampiona mogao da se odluči za formaciju sa trojicom štopera. Doskorašnji igrač Alanje, koji danas stiže na potpis za Crvenu zvezdu mogao ni da predstavlja kapitalnu investiciju na putu ka šestoj uzastopnoj evropskoj jeseni u Ligi šampiona ili Lige Evrope. Niko na “Marakani” ne krije da je glavni cilj zaigrati u eliti, posebno što se crveno-bijeli nalaze u ulozi nosioca u kvalifikacijama, a baš Milunović bi mogao da se ispostavi kao ključni deo mozaika koji se ovog ljeta sklapa na najvećem srpskom stadionu.

Pored više defanzivnih opcija i dodatne sigurnosti u posljednjoj liniji tima, iskusni štoper Crvenoj zvezdi donosi i ogroman kvalitet u defanzivnom i ofanzivnom skoku, što u situacijama kakve nose ključne borbe na evrosceni može da predstavlja ključni faktor u korist srpskog šampiona.

Upravo je popularni Đed, kako ga zovu na “Marakani”, bio lider Zvezdine odbrane u sezonama 2019/2020. i 2020/2021, odigravši 23 evropske utakmice. U prvoj je kod Vladana Milojevića mahom igrao u tandemu sa Milošem Degenekom, dok je narednoj sezoni kod Dejana Stankovića prilično često igrao u sistemu sa trojicom štopera. Najviše uz Degeneka i Pankova, gdje se istakao kao pravi lider i osigurač odbrane, ali je ujedno bio i dio početne adaptacije Strahinje Erakovića na dres Crvene zvezde.

Dakle, Eraković ima idealnu priliku da do kraja avgusta sarađuje sa dvojicom direktnih mentora u redovima srpskog šampiona, a odlaskom talentovanog štopera ponovo bi trebalo da se otvori prostor za značajniju minutažu Radovana Pankova, za kojeg takođe postoji mišljenje da najbolje funcioniše upravo kada Zvezda igra sa trojicom štopera u posljednjoj liniji. (Mocart sport)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: Magic mushroom capsule
  2. Povratni ping: vigrxplus
Back to top button