BIHFUDBAL

Vuleta: Prodrmali su nas loši rezultati, sve će biti u redu

Iza fudbalera Omarske je dvadesetak dana rada i tri ubjedljiva poraza u kontrolnim mečevima, ali trener Milenko Vuleta uvjerava da će sve biti u redu i da će ovaj tim ponovo biti iznenađenje prvenstva.

Dva postignuta i čak 12 primljenih pogodaka u duelima sa Čelincem, Jedinstvom iz Žeravice i Željezničar Sport timom upalili su alarm, a iskusni stručnjak smatra da se ovakve stvari više neće dešavati u budućnosti.

– Bio je specifičan početak, neke stvari su urađene loše kada je u pitanju organizacija, bilo je i malo problema, ali je sada sve u najboljem redu. Možda je i dobro što se desilo ovako nešto jer nas drži na zemlji i pokazuje da se ne smijemo odreći onoga što nas je uvijek krasilo, a to je zajedništvo. Nedostajalo je u ovih 270 minuta više požrtvovanja i boljeg pristupa obavezama. Uvijek smo imali tu osobinu da kada jedan igrač zakaže, drugi nadomjesti njegov loš dan, a to sada nije bio slučaj – iskren je Vuleta.

Ipak, stvari su se vratile u normalu, pa Omarščani sa nestrpljenjem čekaju generalku protiv Slobode iz Mrkonjić Grada predstojećeg vikenda. Gledajući sastav, ekipa je jača nego u premijernoj prvoligaškoj sezoni jer se vratio Nemanja Nišević, a ekipu pojačao iskusni Marinko Rastoka. Stigao je i mladi golman Mihajlo Minić iz dubičkog Borca, a za sada nijedan igrač zvanično nije napustio ekipu. Govorkalo se da će Nikola Marmat u Rudar Prijedor, ali taj posao još nije realizovan.

– Očekujem da dovedemo još jednog ili dvojicu igrača i zaokružimo tim. Vjerujem da možemo ponoviti izdanja iz prošle sezone kada smo bili pravo osvježenje lige. Sigurno ćemo biti jači, ali treba uzeti u obzir da imamo i nekoliko starijih igrača koji više ne mogu da nose tim kao što su to ranije činili. Bez obzira na to, njihovo prisustvo nam mnogo znači, a sigurno nam još mogu pomoći i na terenu – naglasio je Vuleta.

U selu koje živi za fudbal nema krize kada su u pitanju buduće generacije, pa pravilo da od prvog do 90. minuta moraju da budu bar dva igrača mlađa od 21 godine, ne predstavlja problem.

– Imamo sedam, osam mladih igrača koji mogu da iznesu teret lige jer već godinama obraćamo pažnju na sve kategorije koje kada dođe vrijeme popunjavaju seniorski tim – zaključio je Vuleta.

Zgusnut raspored

Prva liga Republike Srpske od predstojeće sezone brojaće 18 klubova, tako da će takmičenje biti napornije i zahtjevnije.

– Sigurno neće biti jednostavno, pogotovo što smo kao prvoligaši obavezni da igramo Kup BiH i Kup RS. Ipak, imamo 22, 23 igrača i vjerujem da ćemo sve izgurati kako smo planirali – naglasio je Vuleta.

Na startu sezone Omarska će 7. avgusta dočekati možda i najvećeg favorita za titulu, ekipu Zvijezde 09.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button