FUDBALREGION

Fejsa kraj Jošanice prvi put starter od povratka u Partizan

Fudbaleri Novog Pazara dočekaće večeras na svom terenu od 18.55 časova ekipu Partizana u prvom meču četvrtog kola Superlige Srbije.

Oba tima su loše ušla u novu sezonu u domaćem šampionatu – Partizan je upisao pobjedu i dva remija, a sportski direktor kluba Ivica Iliev je podnio ostavku, dok je Novi Pazar posljednji na tabeli sa tri poraza. Zato ni jedni ni drugi nemaju više prava na prosipanje bodova, a to se posebno odnosi na Partizan i njegovog trenera Iliju Stolicu.

POslije lutanja sa foprmacijama u prethodna dva meča, on je odlučio da se vrati onoj koju je uigravao na prpremama, s tim što će nakon odlaska Saše Zdjelara na poziiji defanzivnog veznog biti Ljubomir Fejsa. Njemu će to biti prvi start u Superligi od kako se vratio u Partizan prošle zime. On će imati ulogu jedinog zadnjeg veznog, odnosno “korektora” ispred posljednje linije i nekoga ko bi uz to takođe trebalo da “čuva leđa” i Bibarsu Nathu i Patriku Andradeu,.

Bonus je ovoga puta Mihajlo Petković (lijevo krilo), a Kvinsi Menig se takođe vraća među prvih 11, poslije iznenađujuće odluke da protiv TSC ostane na klupi za rezervne igrače. Rikardo je, naravno, jedini klasičan napadač.

– Teško gostovanje posle dva vezana remija. Pritisak je, kao i uvek, na maksimumu: poenta je da vidimo reakciju svih nas zajedno, pre svega igrača i da se što pre vratimo u pravi ritam i počnemo s pobedama. Protivnik je već dugo neugodan, ovog puta su u hendikepu – i oni i mi – igra se bez publike. Ambijent u Novom Pazaru, bez obzira na sve, mnogo volim, to je, tradicionalno, deo Srbije koji podržava fudbal, na kraju uvek zna da nagradi aplauzom pravu fudbalsku predstavu. Verujem da ćemo da se adaptiramo, njihova situacija na tabeli je, isto, nezavidna, međutim, ne sme to da nas zavara, kao referenca utakmica s Čukaričkim – videlo se da mogu da igraju i budu pozicionirani bolje nego gde jesu. S maksimalnom koncentracijom i zdravom dozom poštovanja idemo na tri boda – rekao je Stolica.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button