FORMULAMOTOSPORT

Masi prošao kroz pakao: Dobijao prijetnje smrću nakon VN Abu Dabija

Bivši direktor trka Formule 1 Majkl Masi priznao da je prošle godine poslije trke u Abu Dabiju dobijao prijetnje smrću.

Vozač Red Bula Maks Ferstapen osvojio je u decembru prošle godine titulu šampiona u F1 trijumfom na Velikoj nagradi Abu Dabija, pošto je u posljednjoj trci sezoni poslije sejfti kara i loših odluka direktora trke u posljednjem krugu pretekao vozača Mercedesa Luisa Hamiltona. Ferstapen je sezonu završio sa 395,5 bodova, osam više od Hamiltona. Holanđanin je po prvi put u karijeri osvojio šampionsku titulu.

Masi je početkom ove godine dobio otkaz, ali je ostao u FIA, pa je prije nekoliko sedmica odlučio da se u potpunosti povuče.

– Bilo je zaista mnogo mračnih dana. Osjećao sam da sam najomraženiji čovjek na planeti. Dobijao sam prijetnje smrću. Ljudi su prijetili da će doći po mene i moju porodicu. Gledao sam u ljude i pitao se hoće li nasrnuti na mene – rekao je Masi.

On je istakao da je dobio brojne prijetnje od navijača Mercedesa na društvenim mrežama.

– Poruke su bile šokantne. Rasističke, uvredljive, ofanzivne, nema kako me nisu nazivali. Ne samo na Fejsbuku već i preko Linkedina, koji bi trebalo da je profesionalna, biznis platforma. Nisam želio ni sa kim da razgovaram, čak ni sa prijateljima i članovima porodice. Samo sa najbližima. Htio sam da budem sam. Ovo iskustvo me je učinilo jačom osobom – zaključio je Masi, koji sada živi u Australiji.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button