EUROKUPOVIFUDBAL

VRIJEME JE ZA ŽRIJEBOVE Šta očekuje Zvezdu, Partizan i Čukarički?

Žrijeb za četvrto kolo kvalifikacija evropskih fudbalskih takmičenja – Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija – na programu je u utorak.

Srpski klubovi Crvena zvezda, Partizan i Čukarički saznaće potencijalne rivale u slučaju da se plasiraju u narednu fazu, s tim što će crveno i crno-beli saznati protivnike i ukoliko ispadnu u trećem kolu kvalifikacija za LŠ, odnosno LE.

Crvena zvezda u srijedu u 20.45 igra protiv Pjunika prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a u utorak u podne dobiće potencijalne rivale u četvrtom kolu.

Ekipa Dejana Stankovića, ako eliminiše jermenski klub, u borbi za grupnu fazu elitnog fudbalskog takmičenja igraće protiv nekoga od:

Trabzonspor;

Bodo – Žalgiris;

Makabi Haifa – Apolon Limasol.

Zvezda će u 13 časova saznati i potencijalne protivnike u plej-ofu Lige Evrope, u slučaju neuspjeha protiv Pjunika, a to će takođe biti iste ekipe sa kojima može da igra u plej-ofu Lige šampiona, samo poraženi iz tog duela.

Prvi mečevi plej-ofa Lige šampiona su 16. i 17. aprila, a revanši 23. i 24. avgusta. Mečevi plej-ofa Lige Evrope na programu su 18. i 25. avgusta.

U 13 časova na programu je žrijeb za Ligu Evrope i to će se u Humskoj pomno pratiti. Partizan u četvrtak gostuje na Kipru ekipi AEK-a, i ako uspije da bude bolji u dvomeču od Kiprana, u četvrtoj rundi potencijalni protivnici su mu:

Gent;

Austrija Beč;

Harts;

Sivas;

Dnjipro;

Silkeborg.

Slično kao i u slučaju Zvezde, Parizan ima luksuz poraza u trećem kolu, s tim što će onda nastaviti takmičenje u Ligi konferencija. Žreb za plej-of trećeg po rangu takmičenja na programu je u 14 časova, a rivali crno-belih mogli bi da budu:

Spartak Trnava /Rakov;

Lugano/Hapoel Ber Ševa;

Levski/Hamrun;

Mol/Petroklub.

Mečevi plej-ofa Lige Evrope i Lige Konferencija na programu su 18. i 25. avgusta.

Na žrijebu za Ligu konferencija protivnika čeka i ekipa sa Banovog brda – Čukarički.

Čuka u trećem kolu igra protiv Tventea i ako napravi iznenađenje i izbaci holandskog predstavnika, potencijalni rivali su:

Fjorentina;

APOEL/ Kizilžar;

Bazel/Brondbi;

Bašakšehir/Breidablik.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button