BIHFUDBAL

Aleksandar Vojnović: Jedan trijumf sve promijenio

Prvi trijumf u ovosezonskom izdanju Premijer lige BiH protiv Posušja u gostima i te kako je prijao ne samo fudbalerima Borca, već svima u i oko kluba. Atmosfera je mnogo bolja i na treninzima, a to u prvi plan ističe i defanzivac kluba iz Platonove ulice Aleksandar Vojnović.

Pouzdani štoper smatra da ta pobjeda može biti prekretnica ka pozitivnom nastavku sezone.

– Efekat pobjede odmah se reflektovao na treningu. Puno je bolja atmosfera, što je i logično. Možemo biti zadovoljni kako smo odigrali. Nadamo se da ćemo nastaviti u pobjedničkom ritmu. Baš smo i između sebe pričali da nam je potrebna jedna pobjeda da sve krene nabolje. Dočekali smo taj trijumf i sigurno će nam to pomoći u nastavku prvenstva, rekao je Vojnović.

U narednom prvenstvenom kolu Borac je ponovo domaćin u Novom Gradu. Ovaj put u subotu od 17.00 časova na Mlakve stiže novi premijerligaš, ekipa Igmana, pa će Vojnović i društvo imati lijepu priliku da povežu dva trijumfa. Tim iz Konjica odigrao je samo jedan meč u šampionatu, a zbog evropskih obaveza njegovih rivala odloženi su dueli protiv Veleža i Tuzla Sitija.

– Igman je protivnik po mjeri. Imamo odličnu priliku za nastavak trijumfalnog niza. Favoriti smo u tom meču, ali već smo se “opekli” nekoliko puta, tako da ćemo maksimalno oprezno ući u taj duel. Moramo dati sve od sebe. Sigurno da oni imaju ambicije i određen kvalitet, pojačalo ih je nekoliko bivših igrača Sarajeva, tako da nam neće biti lako. U svakom slučaju, svaka naredna utakmica je najbitnija i u svakoj ćemo ići na pobjedu, istakao je Vojnović.

Borčev defanzivac je rođen u Novom Gradu, pa će na neki način biti domaćin svojim saigračima. Ističe da je ponosan kako su njegovi sugrađani podržali Borac protiv Sarajeva i dodaje da je imao osjećaj kao da igra u Banjaluci.

– Stvarno smo svi bili zadovoljni atmosferom na Mlakvama, koja je bila sjajna. Dugo u Novom nije bio onako ispunjen stadion, skoro dupke pun. Uživao sam igrajući kod kuće. Još jednom hvala svima koji su došli na taj meč, mojim Novljanima, ali i ljudima iz Banjaluke i ostalih gradova. Pozivam ih i u subotu da dođu, da nas podrže, a mi ćemo dati sve od sebe da ih ne razočaramo. Ponovo će biti velika vrućina, kao protiv Sarajeva, jer se igra u istom terminu, ali kako je nama, tako će biti i njima i moramo se spremiti za te vremenske (ne)prilike, zaključio je Vojnović.

SVAKI MINUT NA TERENU

Borčev centralni defanzivac proveo je najviše vremena na terenu od svih svojih saigrača. Crveno-plavi su do sada odigrali pet utakmica, a Vojnović je odigrao svaki minut. Ukupno 480, računajući produžetak u Toršavnu. Na drugom mjestu je Benjamin Tatar, koji je na terenu proveo minut manje od Vojnovića

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: click here to read
Back to top button