EVROPSKE LIGEFUDBAL

Din Henderson: Bio sam zaključana životinja, to što mi je Junajted uradio je kriminal

Golman Mančester Junajteda na pozajmici u Notingemu Din Henderson je bijesan na tretman koji je imao na “Old trafordu” prošle sezone. On je za Skaj otvoreno i javno govorio koliko je ljut na svoj matični klub koji mu nije dao šansu iako se to očekivalo.

Din Henderson je pažnju na sebe skrenuo u Šefild Junajtedu gdje je branio sjajno i u Čempionšipu i u Premijer ligi. Jasno je bilo da za golmana takvog kvaliteta ne treba čekati one „najbolje golmanske godine“ već da i mlad mora da dobije šansu u najjačoj ligi na svijetu.

Mančester Junajted je toga bio svjestan, ali nije našao prostora za Hendersona da bude među stativama već je „jedinica“ ostao David De Hea. Din je igrao na tek pet utakmica, ni jednom nije branio u Premijer ligi, a menadžeri koji su bili na klupi „crvenih đavola“ nisu ni pomišljali da prave rotaciju pred golom. Čak je Henderson dva puta branio na utakmicama rezervi.

– Kada se završilo Evropsko prvenstvo pričali smo i rečeno mi je da se vraćam da budem prvi golman. Nažalost dobio sam kovid i niko nije ispratio to što su mi rekli. Toliko dobrih pozajmica sam odbio prošlog ljeta i nisu htjeli da me puste. Bilo je frustrirajuće. Sjediti ovdje 12 mjeseci je kriminal stvarno, u mojim godinama. Pušio sam se od bijesa – rekao je Henderson.

Din je sada spreman za novi početak u Forestu i prvi meč u novoj sezoni će mu biti protiv Njukasl Junajteda.

– Jedva čekam da se vratim. Meni lično koji sam bio zaključana životinja godinu dana, to što ćemo da izađemo pred pun stadion Njukasla da budemo autsajderi je senzacija. Volim da igram, menadžer je sjajan prema meni i hoću da igram za njega. Dao mi je povjerenje i ja hoću da mu uzvratim. Kada budemo igrali protiv Junajteda to će me najviše motivisati, ali neću moći da igram protiv njih. Međutim iskreno volio bih da im izađem na crtu – kazao je Henderson.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button