BIHFUDBAL

PUČE PETARDA Tuzla osramotila Sarajevo kao rijetko ko drugi

Fudbaleri Tuzla sitija razbili su Sarajevo na “Bilinom Polju” (5:1) i nanijeli mu prvi poraz u zaostaom meču prve runde Premijer lige.

Istovremeno su pokazali da su vrlo ozbiljan konkurent za sam vrh tabele i da minuli meč protiv gradskog rivala Slobode po katastropfalnom terenu u Gradačcu nije parvo mjerilo kvaliteta, Ekipa Dragana Jovića kaznila je sve propuste domaćih, a goste je u vođstvo doveo Damir Mehidić u 9. minutu i gol posvetio preminulom ocu.  

U 41. minutu prebrzi Amadu Kulibali je pobjegao Tomaševiću koji ga je strušio, a penalrealizovao Petar Mišić. Samo petnaestak sekundi u drugom poluvremenu bilo je dovoljno da Kulibali zatrese mrežu Dizdarevića, pa su četiri izmjene koje je napravio Feđa Dudić tokom pauze postale praktično beznačajne. Katastrofa za “bordo” tim postala je još veća u 83. minutu kada je Andrej Đokanović zatresao svoju mrežu, a “petarda” je pukla u nadoknadi vremena kada je pogodio Semir Smailagić. U samom finišu čast domaćih bar donekle je spasio Hamza Čataković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Magic Mushrooms Blue
Back to top button