BIHRUKOMET

Mikić: Zagreb za klasu bolji, radićemo još jače i biti spremi za “fajt” kao prošle sezone

Trener rukometaša Borca Mirko Mikić nije previse zadovoljan igrom svojih izabranika u prvom testu protiv snažnog Zagreba.

Njegovi izabranici izgubili su u “Boriku” od stalnog učesnika Lige šampiona sa 24:42, a Mikić je podvukao da je sa više stvari nezadovoljan nego zadovoljan.

– Pozitivne su da smo dobro trčali, ali nam još nedostaje snage. Zagreb je fizički dominantniji. Moramo još mnogo raditi, nismo završili kondicione pripreme iako nemamo mnogo vremena jer nas u petak i subotu očekuje dvomeč protiv Topličanina iz Prokuplja.ipak, nije ništa strašno i prošle godine je bila slična utakmica, mada je za brigu odbrana koja nije bila na nivou na kojem želim da bude. Nekih 40 minuta smo dobro trčali, polukontra je išla onako kako sam tražio iasko smo pravili dosta tehničkih grešaka – rekao je Mikić.

Iluzorno je porediti višestrukkog šampiona Hrvatske sa aktuelnim prvakom BiH. Počevši od budžeta, kvaliteta igrača, organizacije…

– Objektivno, Zagreb je klasa iznad nas u ovom trenutku. Nadam se da ćemo nastaviti s razvojem, da ćemo ispravljati greške i sutra već biti bolji nego što smo sada, a da ćemo nekad dostići njihov nivo – rekao je Mikić.

On nije mogao da računa na duže povrijeđene Marka Lukića, Luku Kneževića i Nikolu Letića, dok su lakše povrijeđeni Vlado Draganić i Nikola Malivojević. U finišu meča priliku su dobili i momci koji nastupaju za kadetsku selekciju, a najmlađi koji se upisao u strijelce je Sergej Ševa, momak rođen 2006. Godine.

– Izvukli smo podatak tokom mjerenja da nam je prosjek 19,7 godina, ali nema tu opravdanja. Bili smo i prošle godine mladi pa smo “ginuli”, nismo se plašili i ove godine nećemo mijenjati pristup – biće to “fajt” kao i ranije – naglasio je Mikić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button