EUROKUPOVIFUDBAL

Realova rutina i veliki kvalitet: Ajntraht bez Kostića lako pao pred “kraljem”

Real je osvojio 21. evropski trofej, peti u Superkupu – šampion Evrope opravdao je ulogu velikog favorita u duelu sa Ajtrahtom i slavio u meču u Helsinkiju sa 2:0.

“Merengesi” su na pravi način otvorili novu sezonu, jasno je da će ponovo biti konkurentni u svim takmičenjima. Ajntraht, koji je dan uoči utakmice ostao bez najboljeg igrača Filipa Kostića koji će sutra zvanično pojačati Juventus. Prvi je zaprijetio preko Kamade, imao još u uvodu meča nekoliko situacija pred golom Kurtoe, ali Real je brzo iskontrolisao sve.

Jedan gol spriječio je Tuta, zaustavivši na gol liniji šut Vinisijusa Žuniora, koji je potom pogodio i okvir gola, da bi u 37. minutu Anćelotijev tim poveo. Kazemiro je nabačenu loptu vratio pred gol, a David Alaba bio sam na petercu i imao lak posao. Real je rutinski čuvao prednost, mogao i da je uveća i prije 65. minuta, kada je Karim Benzema matirao Kevina Trapa za 2:0.

Benzema je tako stigao do 324. gola u dresu Reala, na drugom mjestu vječne liste strijelaca pretekao Raula, a ispred je samo nedodirljivi Kristijano Ronaldo (450).

Do kraja nije bilo ni tempa, ni uzbuđenja, a debitantske nastupe u zvaničnim mečevima za Real upisali su Ridiger i Čuameni.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: detail wash
Back to top button