ATPTENIS

Kirjos nezaustavljiv, Ože-Alijasim izbacio 11. na svijetu

Kanadski teniser Feliks Ože-Alijasim obezbijedio je plasman u četvrtfinale Rodžers kupa u Montrealu pošto je lakše nego što se očekivalo savladao Kamerona Norija 6:3, 6:4.

Miljenik domaće publike, trenutno deveti igrač svijeta, upisao je peti trijumf protiv dva mjesta lošije plasiranog Britanca u šestom međusobnom duelu za svega 62 minuta i zakazao duel sa Kasperom Rudom.

Norvežanin je poslije preokreta (i prekida zbog kiše) bio bolji od Roberta Bautiste Aguta – 6:7 (4), 7:6 (4) i 6:4 za tri časa i 19 minuta igre.

Rudu je to bio prvi trijumf protiv Aguta u trećem međusobnom duelu.

Maraton je viđen i u meču između Huberta Hurkača i Alberta Ramosa, a slavio je Poljak poslije preokreta 6:7 (6), 6:2, 7:6 (3) za nešto manje od dva i po časa igre.

Deseti teniser na ATP listi će u borbi za mjesto u polufinalu igrati sa Nikom Kirjosom, koji je za samo 62 minuta pobijedio sunarodnika Aleks de Minora 6:2, 6:3.

Kirjos je upisao deveti uzastopni trijumf u posljednjih devet dana, a nevjerovatno je da se u njegovoj igri nije primijetio umor. Trenutno 37. igrač svijeta je u prvom setu napravio dva brejka, dok je u drugom De Minor pružio jači otpor, dva puta je oduzeo servis protivniku, međutim, Kirjos je imao odgovor za sve.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button