EUROKUPOVIFUDBAL

EUFORIJA U HAIFI Stadion mali i za 70.000 duša

Vijest da je Makabi rasprodao ulaznice za meč sa Crvenom zvezdom, emitovana u ponedjeljak popodne, nije iznanađujuća. Sa lica mjesta, iz Haife, stižu informacije – stadion „Semi Ofer“ bio bi mali i za 70.000 duša.

Zvanično, kapaciteta 30.780 mjesta, zbog propisa UEFA, dom šampiona Izraela, moći će u prvom meču plej-ofa Lige šampiona, da ugosti 28.000 navijača.

Ulaznice su mogli da trebuju isključivo članovi kluba. Mnogi od njih, ipak, zbog zakasnjelih prijava, ostali su uskraćeni za spektakl, kakav se očekuje na „Semi Oferu“.

– U svakom trenutku, na red je čekalo desetine hiljada navijača. Žalimo što veliki broj neće biti uz nas, u najvažnijoj utakmici. Mogli smo da napunimo stadion i sa 70.000 mjesta – saopštili su iz Makabija poslije informacije da je u ponedjeljak zatvorena prodaja.

Reagovao je čak i ministar saobraćaja Vlade Izraela, Merav Mehaeli, i na molbu čelnika Makabija, dozvolio vanrednu promjenu u železničkom saobraćaju. Zbog kasnog završetka utakmice, oko ponoći po lokalnom vremenu, biće prekinuti radovi na elektrifikaciji i dozvoljen saobraćaj tokom cijele noći.

Zato su i vlasti apelovale na gledaoce da put Haife i stadiona „Semi Ofer“ krenu javnim prevozom. Pored navijača sa kupljenim ulaznicama, očekuje se i veliki broj znatiželjnika, riješenih da obezbijede mjesto kupovinom na licu mjesta.

Uporedo sa „mobilizacijom“ navijača, zbijaju se i redovi Makabija. Trener Barak Baher, prema posljednjim vijestima, definisao je startnih 11 za meč sa Zvezdom, uz mali znak pitanja pored Omara Azilija i Dina Davida.

Prelazni rok u Izraelu, po tradiciji, traje čak do kraja septembra. Zato je i klub, u očekivanju utakmica sa šampionom Srbije, definisanih kao najvažnije posljednjih godina, stopirao odlaske i trgovinu u dolaznom smjeru. Za Maora Levija interesovanje je pokazao Makabi iz Netanje, međutim, i ti pregovori moraće da sačekaju ishod dvomeča sa crveno-belima.

Duel Makabi – Crvena zvezda, na programu je u srijedu, od 21 čas.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button