EVROPSKE LIGEFUDBAL

UBOJITI GOLGETER Kejn prestigao Aguera i ispisao istoriju Totenhema i PL

Kad i po običaju – Hari Kejn! Fudbaleri Totenhema pobijedili su ekipu Vulverhemptona sa 1:0 u prvoj utakmici trećeg kola Premijer lige, jedini gol postigao je najbolji strijelac londonskih Petlova.

Igrao se 64. minut kada je Korejac Son izveo korner, loptu je sa prve stative prebacio hrvatski internacionalac Ivan Perišić, a Hari Kejn neometan udarcem glavom postigao 185. premijerligaški gol!

Engleski golgeter tako je oborio rekord Argentinca Serhija Aguera (184) i postao fudbaler sa najviše postignutih golova za jedan klub u istoriji Premijer ligi.

Totenhem je mnogo bolje zaigrao u drugom poluvremenu i stigao do druge pobjede u sezoni. Prethodno su Kejn i Son pogađali okvir gola gostiju i najavili pobjedu domaćeg tima.

Popularni Vukovi su izgubili, ali su ostavili dobar utisak. Posebno u prvom poluvremenu kad su potpuno osujetili igru Totenhema. Portugalac Ruben Neveš je dirigovao njihovom igrom, a engleska publika je prvi put imala prilike da vidi i njegovog zemljaka Mateusa Nunjesa, skupo plaćenog pojačanja iz lisabonskog Sportinga.

Takođe, za Vulvse je prvi put bio starter i treći Portugalac Gonzalo Guedeš, pojačanje iz Valensije, nakon što je debitovao u prethodnom kolu protiv Fulama (ušao u igru u drugom poluvremenu).

U narednom kolu Totenhem gostuje povratniku u elitni rang Notingem Forestu, dok Vulvsi dočekuju tim Njukasla. Prije toga igraju meč Liga kupa protiv drugoligaša Prestona.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button