BIHFUDBAL

Borac sve jači: Nakon Ninkovića stigao i bivši igrač Širokog Brijega

Fudbalski klub Borac u nastavak sezone ulazi jači za dva nova igrača. Crveno plavi dres zadužili su, i zvanično, Nikola Ninković i Alen Jurilj.

Ninković je prošao omladinsku školu Partizana, a najveći dio svoje karijere proveo je u Italiji braneći boje Đenove, Kjeva, Askolija, Empolija i Breše.

Jurilj u Borčeve redove dolazi iz Domažala. Igra na poziciji lijevog krila i trebalo bi da ubrza napade Banjalučlana. Ponikao je u zagrebačkom Dinamu, a tokom karijere već je nastupao u Premijer ligi BiH u kojoj je nosio dres Širokog Brijega.

– Možemo da budemo zadovoljni što smo uspjeli da u svoje redove dovedemo Nikolu i Alena od kojih očekujem da dodatno pojačaju, prevashodno, napadačku liniju našeg tima. Radi se o veoma kvalitetnim igračima koji mogu da naprave razliku na terenu, a shodno tome i da donesu dodatnu snagu u našu ekipu. Vjerujem da će se lako uklopiti u tim i da će vrlo brzo pokazati šta znaju na terenu – rekao je potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković.

Ninković bio je velika želja Nenda Lalatovića koji je na njegovom dolasku insistirao još od prvog dana priprema za novu sezonu.

– Sa Nikolom smo dugo pregovarali i sada su se kockice posložile. Lalatović nije krio želju da ga vidi u našim redovima smatrajući da bi bio veliko pojačanje za naš klub. Na kraju smo uspjeli da dogovorimo sve detalja, a sada je na Ninkoviću da uđe u pravu formu i da opravda povjerenje stručnog štaba i svih u klubu – kaže Zeljković.

Fudbaleri Borca upisali su i treću pobjedu u minula četiri premijerligaška kola, a u velikom derbiju savladali su ekipu Zeljezničara sa 2:1. 

– Moram da pohvalim naše fudbalera i da im čestitam na pobjedi. Nije bilo nimalo lako. Uslovi za igru su bili otežani, ali smo od početka do kraja bili borbeni i željni trijumfa. Na kraju smo to uspjeli. Smatram da kad god izađemo na teren sa takvim gardom, sa velikom željom i borbenošću, rezultat ne može da izostane. Imamo dobru ekipu koja napreduje iz dana u dana i sigurno da ono najbolje tek predstoji. Za promjene uvijek treba vrijeme i strpljenje, a mi smo na dobrom putu – rekao je Zeljković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

Back to top button