FUDBAL

Zvezda šampion: Istraživanje donijelo osmijehe na lica navijačima crveno-bijelih

Prema istraživanju renomiranog Centra za studije sporta (CIES) titulu u Srbiji će osvojiti Crvena zvezda.

Partizan će ponovo do drugog mjesta, a Čukarički trećeg, dok će u Evropu još Vojvodina i TSC.

Švajcarski Centar za studije sporta (CIES) uradio je zanimljivo istraživanje o 23 najjača evropska nacionalna prvenstva, među njima je i Superliga Srbije.

Mjesta u Evropi, prema CIES-u izboriće još četvrtoplasirana Vojvoidna i petoplasirani TSC. U plej-ofu takmičiće se još Javor, Spartak i Voždovac.

Ispadanje iz lige CIES predviđa kruševačkom Napretku i debitantu u eliti, ekipi Mladost GAT, dok će u baraž za opstanak Kolubara i Radnički 1923.

Što se Premijer lige tiče, tu se za šampiona postavlja Mančester siti, ispred Liverpula, Čelsija i Totenhema.

CIES piše da će peti biti Arsenal, a da će ispasti Bornmut, Sautempton i Notingem.

Bundesligu će, pretpostavili ste, osvojiti Bajern Minhen, ispred Borusije Dortmund, Lajpciga, Leverkuzena i Frajburga. Ispašće Šalke, Herta i Bohum.

Velike investicije neće pomoći Barseloni i titulu u LaLigi će opet osvojiti Real Madrid, navodi CIES, ispred Atletika, Katalonaca i Sevilje. Ispadaju Kadis, Majorka i Đirona.

Seriju A će prema progzozama CIES osvojiti Inter, ispred aktuelnog prvaka Milana i Napolija. Juventusu je prognozirano tek četvrto mjesto, Fiorentini samo deveto, a u Seriju B će ispasti Kremoneze, Salernitana i Leće.

Ni u Ligi 1 nema mnogo dilema oko imena prvaka, to će biti PSŽ, koji će iza sebe ostaviti ekipe Monaka, Marseja i Liona. Ligu će na kraju sezone napustiti Troa, Klermon i Ajačio.

Na kraju, prvaci svojih zemalja biće: Salcburg (Austrija), Briž (Belgija), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Ludogorec (Bugarska), Slavija Prag (Češka), Midtjiland (Danska), Ferencvaroš (Mađarska), Ajaks (Holandija), Rakov (Poljska), Sporting (Portugal), Kluž (Rumunija), Zenit (Rusija), Rendžers (Škotska), Jang bojs (Švajcarska), Slovan (Slovačka), Olimpija (Slovenija) i Fenerbahče (Turska).

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트
  2. Povratni ping: buy vigrx plus
  3. Povratni ping: hawaiian magic mushrooms
Back to top button